חיסון פוליו בסביבת בת משפחה בעלת דיכוי חיסוני

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/07/2014 | 00:17 | מאת: עפרה

שלום, אני אמא לתינוק בן חצי שנה שאמור לקבל בימים אלה חיסון נגד פוליו. אני גרה אצל אמי, אישה בעלת מערכת חיסונית מדוכאת, המטפלת בילד ברוב שעות היום. שאלתי היא האם אני יכולה לחסן את הילד ומה יכולות להיות ההשלכות על התנהלותה של אמי בסביבתו..? למיטב הבנתי, החיסון נעשה באמצעות נגיף מוחלש והוא זה שמהווה את הבעיה. האם יש אפשרות לחסן בנגיף מומת? אשמח לתשבותכם, בתודה מראש עפרה.

15/02/2015 | 15:46 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין שום בעיה לחסן תינוק שנמצא בקרבת "מדוכאי חיסון". נגיף החיסון אינו מסוכן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות