הדבקה בפוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/11/2013 | 13:03 | מאת: מאיה

אני בת 30 ברקע אנמיה תלסמיה ושחפת ריאתית שטופלה. האחיין שלי בן שנה וחצי וחוסן רק בחיסונים המומתים ולא בחי מוחלש.( בשל שיקולי הוריו) הוא נמצא בגן. מה ההסתברות להדבק ממנו בפוליו היות ואני נמצאת בקרבתו זמן ממושך אך מנסה להקפיד על היגיינה? מזה יומיים אני מקוררת ויש לי כאבי בטן ושלשול קל. מודאגת מאד. תודה

17/11/2013 | 07:53 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ראשית אני מניח שחוסנת בעבר ולכן גם אם תדבקי בנגיף , לא תפתחי את המחלה. המחלות שמהן את סובלת לא מוגדרות כ"מדוכאי חיסון". לא ברור למה הכוונה ב"שיקולי הוריו" לחסן רק בנגיף המומת. "ה"הסתברות" להידבק בנגיף המוחלש קיימת בהנחה שהוא בגן עם ילדים שחוסנו, אבל מבחינתך זה לא מדאיג מפני שגם את לא מחוסנת (סיכוי נמוך ביותר)כך תפתחי את החיסון "קרור" כאב בטן ושלשול קל הם מסימני שפעת החורף - לא קשורים לפוליו. בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות