הקשר בין חיסון הפוליו למקרי השיתוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/10/2013 | 23:16 | מאת: אלה

כזכור הופיעו בתקשורת סיפוריהם של 4 ילדים שחוסנו נגד פוליו ולקו לאחר כמה שבועות בשיתוק כשהאבחנה היתה מחלת גיאן בארה או מחלה אחרת דומה. גם נאמר שקודם לשיתוק הילדים לקו בשילשולים. ועדה של משרד הבריאות קבעה כי אין קשר סיבתי בין השיתוק לחיסון לפוליו וכי השיתוק הוא תוצאה של הזיהומים בהם הילדים חלו. על דו"ח הועדה חתומים פרופ' אלי סומך וד"ר דיאנה טשר. רציתי לדעת האם בועדה שכתבה את הדו"ח הזה השתתפו מומחים נוספים, ואם כן מי הם?

28/10/2013 | 14:26 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

פרופ' סומך וצוותו הם מהמוביליפ בתחום בארץ ועל כן הממצאים אמינים ביותר ומקובלים על משרד הבריאות. מדי שנה מאובחנים עשרת אנשים שלקו בתסמונת, בינהם גם ילדים, ללא קשר לחסיון. לא נרשמה עלייה המקרי התסמונת בעקבות החיסון, גם אם בעיתונים היומיים או באינטרנט נרמז על כך על ידי אנשים שאינם מוסמכים

30/10/2013 | 22:58 | מאת: לא משכנע

על סמך הנתונים של אותם מקרים (ולא על סמך הסטטיסטיקה) שפורסמו בעתונות לא ניתן לקבוע חד- משמעית מה גרם לשיתוק - החיסון או המחלה הזיהומית שקדמה לו. הוא גם היה שמח יותר אם וועדת המומחים שבדקה את הקשר בין החיסון ובין מקרי הגיאן בארה ו ADEM תהיה וועדה חיצונית (ובוודאי לא אותם המומחים שהמליצו על החיסון). המומחה למחלות זיהומיות הוא ד"ר אפריים הלפרין, עד לאחרונה מנהל היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים 'ביקור חולים' בירושלים והמנהל של הפורום למחלות זיהומיות ב 'דוקטורס' שם הוא כתב דברים אלו.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות