תחושה מוזרה באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

29/05/2016 | 12:55 | מאת: שני

שלום, אני בת 27, בריאה בד"כ. מזה כשבוע בזמן נסיעה ברכב שמתי לב לתחושה מציקה באוזן שמאל-מעין תחושה כמו מצב בו כל החלונות פתוחים ברכב ומרגישים מעין לחץ כזה באוזן(והחלונות למעשה סגורים). מעבר לכך כאשר אני מנסה "לסתום" את האוזן אין שום וואקום כמו בד"כ ויש תחושה של ירידה קלה בשמיעה באוזן זו. רופאת המשפחה בדקה ואמרה ש"משהו לא בסדר" בעור התוף, הגעתי לרופא אף אוזן גרון שאמר שכל מה שהוא רואה זה שעור התוף משוך מעט פנימה. לא הסביר יותר מדי מה זה אומר ושלח לבדיקת שמיעה ולחץ. רק אציין שאני כעת 3 שבועות אחרי טיול שבו עברתי 4 טיסות עם כאבי אזניים קשים בנחיתות אבל כל התופעות הנ"ל מהשבוע האחרון. אשמח לדעת ממה יכול עור התוך להגיע למצב זה ומה זה אומר, האם זה יכול להשפיע על שמיעה?.. תודה!

ככל הנראה אי ספיקה של תעלה אוסטכית. תעלה זו מאזנת לחצים באוזן וייתכן שאצלך אינה מתפקדת כהלכה. הטיפול הוא שימוש בספריי סטרואידלי לאף. בהצלחה ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון