סבוריאה באוזן?

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

27/11/2015 | 11:24 | מאת: אני

שלום רב ד"ר כתבתי בפורום זה בעבר אודות בעיה באוזן- גרד מזה מספר חודשים, דיבריס רב, הפרשות ועמימות בשמיעה+ירידת שמיעה קלה. נתנו לי מספר טיפולים אנטיביוטיים וגם ניקוי אוזן אצל רופא אך המצב תמיד חזר. לפני מספר שבועות התחלתי להיות מטופלת בחומצה בורית והמצב השתפר מאוד, אם כי עדיין יש מדיי פעם גרד והצטברות של קשקשת מסויימת ולבנה באוזן. הייתי אצל רופאת עור על מנת לאבחן קשקשת בראש והיא אמרה שככל הנראה מדובר בסבוריאה קלה, שאלתי אותה לגבי תעלת האוזן והיא אמרה שמאוד יכול להיות שיש סבוריאה גם באוזן, וללא בדיקה נתנה מרשם למשחה בשם טופיסלן למריחה באוזן. אמרה לא להכניס עמוק אלא רק בכניסה. הגרד נמצא מיד אחרי הכניסה לתעלה, אני לא קניתי עדיין את המשחה כי חששתי- המון זמן אני מנסה כל מניי טיפולים והנה רופאת עור נותנת לי משחה ללא בדיקה. האם כדאי לנסות את המשחה הזאת בכל זאת? חוששת שתגרום לי נזק גדול יותר לאוזן הרגישה גם ככה שלי... אודה לתשובתך המשכילה אני

מדובר בסטרואיד חלש עם חומצה שתפקידה לקלף את הקשקשת. ממליץ לנסות. בהצלחה. ד"ר חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. בי"ח אסף הרופא טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון