צפיפות עצם ותוצאות הבדיקות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/11/2016 | 17:42 | מאת: א

שלום רב נשלחתי לבדיקת של צפיפות עצם התוצאה שקבלתי t 2.3 של עמוד השדרה ו-2.1 של כף הרגל שאלתי היא 1 האם זה נחשב כתרום מחלה או נכנס להגדרה של המחלה ? 2 אילו תרופות אני צריכה לקחת ואיזה כמות? 3 ידוע לי שאני צריכה ויטמין d כמה עליי לקחת? 4.שמעתי שיש תרופה שמועילה בשם פרוליה מה דעתכם? תודה מראש

שלום רב, א.- אם מדובר במפרים אם סימן+ מצב העצם שלך טוב. אם מדובר ב- 2.3-, ו- 2.1- מדובר באוסטיאופניה- מצב ביניים בין נורמה ואוסטיאופורוזיס. ב.- החלטה על נטילת תרופות ותוספי סידן יש לקבל בפגישה עם רופא, תוך התייחסות לגילך, מחלות רקע, טיפול תרופתי קבוע, צריכת סידן יומית ממזון, רמת ויטמין D בדם. לא ניתן לתת המלצות טיפוליות דרך הפורום. ג.- מינון ממוצא של ויטמין D הוא בין 800 יחב"ל ל- 2000 יחב"ל ליום. יש להתאים את המינון בפגישה עם רופא. ד.- לגבי פרופיה ולגבי דעתי: אין אפשרות להמליץ על טיפול תרופתי דרך הפורום, אלה אך ורק בפגישה אם רופא! בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס