האם טסטוסטרון נמוך יכול להיות תוצאה של תרופות?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/09/2016 | 16:34 | מאת: נפתלי

שלום האם טסטוטסטרון נמוך עלול להיגרם כתוצאה מתרופות כלשהן? למשל ידוע שתרופות ממשפחת ה-SSRI פוגעות בתפקוד/חשק המיני. האם הן מורידות את רמות הטסטוסטרון או שמסיבה אחרת נפגע התפקוד המיני? במידה וזה אכן גורם לירידה בהורמון, האם יכול להיות מצב שבגלל שימוש ב SSRI רמות הטסטוסטרון לא יעלו אף כשמקבלים טיפול בהורמון תחליפי? תודה

שלום רב, לפי מידע על תרופות ממשפחת SSRI- הן לא גורמות לירידה בטסטוסטרון. אני מציעה לך לפנות לאנדוקרינולוג לצורך בירור. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס