פענוח תוצאות הבדיקות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/09/2016 | 19:29 | מאת: רוני

שלום רב, בת 60 בריאה בדרך כלל אך סובלת מירידה בצפיפות העצם - בצוואר הירך 2.7-בבדיקת איסוף שתן התוצאות הן: שם הבדיקה mg/24h 147 CALCIUM- URINE 24h mg/dl 6.7 CALCIUM- U SAMPLE Order Comments REMARKS (GENERAL) פירוט תוצאות הבדיקה :REMARKS (GENERAL) הערות לבדיקות נפח: 2200 nmol/L 86.3 VITAMIN D (25-OH) וזאת לאחר טיפול בפוסלאו כ-10 חודשים + 4 טיפות ויטמין D+ שני כדורי סידן ציטראט 250מ"ג כל כדור. האם לדעתך עלי להגדיל את כמות הסידן? ויטמין D? האם התוצאות טובות או יש צורך בתוספת סידן? בברכה, רוני

לרוני שלום רב, א.- מצבך מוגדר כאוסטיאופורוזיס, והטיפול כולל תוספי סידן, ויט D ותרופות ממשפחחת פוסלאן (או ארחות) למניעת שברים. ב.- הטיפול הוא ארוך טווח- 5 שנים, ולאחר 5 שנים מעריכים את המצב מחדש ומחליטים על המשך הטיפול. ג.- צריכת סידן מומלצת היא 1200 מג בליום ממזון ותוסף יחד. תפני לרופא שלך או לדיאטנית, תחשבו כמה סידן את מקבלת מתזונה, ואז ניתן לחשב האם להוסיף עוד תוסף סידן או לא. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

שלום רב, א.- רמת ויט D שלך תקינה, ויש להמשיך בנ טילת תוסף ויט D ללא שינוי. ב.- לגבי תוסף הסידן: מומלץ לצרוך 1200 מג סידן ביום, ממזון ותוסף יחד. צריכה ממוצעת של סידן ממזון עומדת על 500-700 מג, ואז הוספת 500 מג סידן משלימה את הצריכה המומלצת. במידה וצריכת סידן שלך היא 500-700 מג ביום ממזון- מינון התוסף- מספיק. בנוסף- הפרשת סידן תקינה בשתן מעודדת את המשך הטיפוןל ללא שינוי. ג.- יש להמשיך גם בנטילת פוסלאן. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס