אולטרסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/09/2016 | 17:59 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 56. נשלחתי לבצע אולטרסאונד של בלוטת התריס. US צוואר: איסטמוס 0.4 ס"מ, באיסטמוס מימין הודגם קשר היפואקואי בקוטר 0.2 ס"מ. אונה ימנית: מימדים:3 * 8. 1 * 5.5 ס"מ, מוגדלת. בדופלר זרימת דם מוגברת. הודגם קשר היפואקואי עד 4.4 ס"מ. בלוטת רוק תת ליסתית תקינה. הודגם קשר לימפה תת לסתי במימדים 1.5 * 0.5 ס"מ, במראה סונוגרפי תקין עם זרימת דם תקינה. אונה שמאלית: מימדים: 2.7 * 1.9 * 5.5 ס"מ, מוגדלת, זרימת דם מעט ערה באונה. באזור המעבר שבין האונה לאיסטמוס מודגם קשר היפואקואי בקוטר 0.4 ס"מ. מודגם קשר איזוקואי במימדים 1.3 * 1.1 * 1.5 ס"מ, עם זרימת דם היקפית ערה. הודגמו מספר קשרים היפו אקואים עד קוטר 0.2 ס"מ. הודגם קשר לימפה תת ליסתית 1.7 * 0.7 ס"מ במראה סונוגרפי תקין וזרימת דם תקינה. במשולש אחורי הודגם קשר לימפה במימדים 1.9 * 0.7 ס"מ. בלוטת הרוק התת ליסתית משמאל תקינה. בבקשה אם תוכלי לאמר לי מה זה אומר? מה משמעות הבדיקה? תודה מראש לתשובתך

20/09/2016 | 08:07 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, במייל הקודם ציינתי בטעות הודגם קשר היפואקואי עד 4.4 ס"מ, אך זה קשר היפואקואי עד 0.4 ס"מ. אודה לתשובתך על משמעות האולטרסאונד שביצעתי. בברכה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס