אדנומה באדרנל בצד ימין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/08/2016 | 10:12 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 60. במעקב MRA אחר מפרצת באורטה מספר שנים. בחודש נובמבר שנת 2014 בבדיקות דם עקב בעיה אורולוגית, בדיקת דם של פרולקטין היתה 435 (טווח הנורמה היה 45-375). IGF-1 היה 26.17 (טווח הנורמה 7.15-24.05). שאר הערכים היו תקינים. בחודש פברואר 2015 בדיקת דם קורטיזול היתה 706 (טווח הנורמה היה 138-690). IGF -1 הפעם בטווח הנורמה. פרולקטין בטווח הנורמה. הייתי אצל אנדוקרינולוג שהפנה אותי לבדיקה בחודש מרץ 2015 שהבדיקה של קורטיזול היה תקין ירד ל- 50 נמל" אחרי 1 מ"ג DEXAMETHASONE (טווח הנורמה 138-690). נאמר לי שאין צורך יותר במעקב. כל זה היה בבירור מסוף חודש נובמבר 2014 ועד חודש מרץ 2015. כעט, ביצעתי שוב כפי שאני עושה אחת לשנה צילום MRA לכלי הדם וצויין כדלהלן: "אדנומה 1.5 מ"מ באדרנל ימני". אציין כי בשנה שעברה באותה בדיקה לא נצפה ממצא זה! אני די מוטרד, מה זה יכול להיות? האם ממצא מסוכן? מה זה אדנומה באדרנל? האם זה שהיה לי בעבר קורטיזול גבוה והוא ירד לגבול הנורמה עם 1 מ"ג DEXAMETHASONE, זה אומר ש"טשטשנו" איזו היא בעיה שבעצם היתה קיימת? האם זה שהממצא הזה, התגלה בתוך שנה כ- 1.5 מ"מ זה נחשב להגדלה מהירה? (להזכיר כי בשנה החולפת לא ראו הממצא הזה ב- MRA). האם ייתכן כי כעט בדיקות של איסוף שתן ודם יראו שבכל זאת יש בעיה? אציין כי יש מידי פעם שטפי דם קטנים על העור רק מגירוד קל. אודה מראש לתשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

שלטום רב, א.- כל הבדיקות מבירורים קודמים לא מעלים חששות. ב.- אדנומה באדרנל -זה גוש בבלוטת האדרנל, המייצר או לא מייצר הורמונים, בדרך כלל שפיר. ג.-כעת אתה זקוק לבירור חדש בשאלה של הפרשה עודפת של הורמוני האדרנל. אתה פונה לאנדוקרינולוג בקופה, והוא יפנה אותך לבדיקות. במידה והבדיקות תקינות- יהיה צורך לחזור על בדיקת הדמיה- CT- םר MRI- בעוד 6-12 חודשים, במטרה להעריך שינוי בגודל ומבנה הקשרית (האדנומה). כדאי להשוות צילומים קודמים של האדרנלים עם הצילום הנוכחי. יתכן שיהיה ניתן להעריך דינמיקה בקשרית זו לפי צילומים אלו. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

28/08/2016 | 15:44 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בהמשך למייל הקודם, הייתי אצל אנדוקרינולוג ששלח אותי לבצע הן בדיקות דם והן 2 איסופי שתן אחד לקורטיזול והשני עם חומר משמר. בינתיים הגיעה תשובה אחת לש בדיקת דם CORTSOL _ BLOOD = 752 (ערכי הנורמה 138-690). שאר הבדיקות טרם הגיעו. אני קצת מוטרד מכיוון שאת הבדיקה ביצעתי עקב ממצא של 1.5 מ"מ שהתגלה באדרנל. על מה מרמזת תוצאת הבדיקה הזו ? אני מבין שצריך להמתין לשאר התוצאות אך בבקשה אם תוכלי להגיד לי מה זה אומר? אודה לך מאד לתשובתך וסבלנותך האדיבה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס