אובחנתי כסובלת מאוסטופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/07/2016 | 22:51 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 58, עוסקת בספורט באופן קבוע מזה כ 15 שנה. אובחנתי כסובלת מאוסטופורוזיס עם התסמינים הבאים: עמוד שדרה: BMD 0.75 T-SCORE -3.6 Z-SCORE -2.4 ירכיים: BMD NECK 0.79 T-SCORE NECK -1.55 Z-SCORE NECK -0.4 BMD HIP 0.85 T-SCORE -1.3 Z-SCORE -0.3 בגיל 30 עברתי ניתוח לכריתת הרחם ולכן אני מניחה שרמת האסטרוגן שלי נמוכה. כיצד תמליצי לי לטפל במחלה? הבנתי שעלי לצרוך כ 600 יחידות של סידן סיטרט(עדיף על קרבונט?) בתוספת ויטמין די. כיצד אוכל להגדיל את צפיפות העצם? אני מאד חוששת מהצפיפות הנמוכה בעמוד השדרה ומידי פעם מרגישה כאבים. תודה רבה לך ד"ר סיגל.

לאירה שלום רב, א.- אוסטיאופורוזיס היא בעיה לחוטין אסימטומטית. זאת אומרת שהיא לא גורמת לכאבים. ב.- לפני התחלת כל טיפול יש לפנות לרופא ולבצע בדיקות במטרה לשלול סיבות לאוסטיאופורוזיס משנית. יש לבצע בדיקות סידן בגם ובשתן שלך 324 שעות, לחשב סידן לפי רמת חלבון אלבומין בדם, לבדוק רמת הורמון בלוטת יותר התריס (PTH) ובלוטת התריס, לבדוק רמת ויטמין D, תפקוד כליות. יש לחשב צריכת סידן יומית ממזון, ועאם את לא מגיעה ל- 1200 מג ביום (הצריכה המומלצת של סידן ביום)- אז להוסיף תוסף כדי להשלים את החסר. ספיגת סידן ציטרט טובה יותר מקרבונט, אך ניתן לקחת כל כדור סידן שנח לך. במידה ורמת ויט D נמוכה- יש להגיע (בעזרת נטילת תוסף ויטמין D) לרמת תקינה של ויט D של 30 ng/ml אן 75 nmol/l, תלוי במעבדה. יש להימנע מעישון ולהקפיד בפעילו גופנית 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם לפחות. לגבי טיפול בתרופות למניעת שברים- לא ניתן לתת עצה בפורום. תצטרכי לפנות לרופא המטופל באוסטיאופורוזיס לצורך דיון והתאמת התרופה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס