האם יש קשר בין סטורציה נמוכה לטיפול בנבידו?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/07/2016 | 22:27 | מאת: נתן

שלום אני בתחילת שנות הארבעים, לא מעשן, לא ידוע על מחלת ריאה או לב. באופן כללי רמות הסטורציה שלי הן בסביבות ה 94-95, לפעמים גם פחות. היום כששכבתי במיטה (לא בזמן שינה) הרגשתי שאין לי אוויר (לא נראה לי קוצר נשימה), ומדדתי סטורציה (עם מד אצבע) וזה היה באזור ה -90 מינוס, זה עלה וירד, הגיע גם ל -85. גם בהמשך היום הרמות היו נמוכות יחסית, נע באזור 90 פלוס מינוס. הדופק לא היה גבוה במיוחד. אני מקבל זריקות נבידו. ברצוני לשאול האם יש קשר בין הנבידו לסטורציה הנמוכה? זה יכול לגרום לכך? מאיזו רמה זה נחשב למסוכן? ומה יכולות להיות הסיבות לסטורציה נמוכה? מה עלי לעשות? והאם יכול להיות שבמצב שכיבה זה מחמיר ויורד יותר מאשר בישיבה? תודה רבה

לנתן שלום רב, א.- אין קשר בין טיפול בנבידו וירידה בסטרציה ב.- אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לצורך בירור. לא ניתן להמליץ על בירור וטיפול דרך הפורום. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס