אוסטופורוזיס ודרכי טיפול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/06/2016 | 21:48 | מאת: סי

שלום אימי בת 64 נשלחה לבדיקת צפיפות עצם התוצאה היא מינוס 2.5, יש לה אוסטופורוזיס, לא ברור לי מדוע רק בגיל זה נשלחה לבדיקה למרות שגם לאמה היה, היא מקבלת כעת טיפול עם כדור אחת לחודש ועוד כדור יום יומי שניהם לאוסטופורוזיס. מה ניתן לעשות בכדי למזער עד כמה שניתן את ההידרדרות והאם התוצאה שלה מדאיגה וחריגה?

שלום רב, לפי מידע שסיפקת- מדובר באוסטיאופורוזיס. הדורשת טיפול תרופתי למניעת שברים. הבנתי שהטיפול אמך כבר מקבלת. בנוסף לטיפול התרופתי מומלץ להימנע מעישון ושתיית אלכוהול, על ביצוע פעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם, לנעול נעלי ספורט סגורים התוכים ברגל ומונעים החלקה, ועל הקפדה בנטילת ויט D ושמירה על רמתו התקינה (תלוי בקופת חולים) בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס