לאחר שקראתי על ויטמין D קצת מוטרד

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/05/2016 | 13:13 | מאת: שו

זה היה חסר, לא דיברו איתי על זה ולא אמרו לי שצריך לקחת תוסף. לא ידעתי על דבר כזה..מאיפה לי לדעת על זה.. זה היה חסר די הרבה זמן.. אם עכשיו חסר תמיד היה חסר... זה גורם לנזקים בלתי הפיכים? יש פתרונות?

שלום רב, א.- קודם כל יש לבצע בדיקת דם לויטמין D, ובמידה ומדובר בחסר בויטמין D- יש לקחת תוסף ויטמין D ולתקן את החסר. ב.- יש לבדוק רמות סידן, זרחן, אלבומין, רמת הורמון האחראח על משק סידן- PTH, לבצע בדיקת צפיפות עצם, ואז ניתן יהיה לדעת האם יש נזקים ולהתאים טיפול. בברכה, "ר ילנה סיגל

05/05/2016 | 19:17 | מאת: שו

תודה!

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס