תוצאות של צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/02/2016 | 18:04 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 50 ,יש לי מחסור בויטמין D -הרמה היא 8 .בבדיקת צפיפות עצם שביצעתי התוצאה היא: בעמוד שידרה : T-Scoor :-1.1 1.0-: Z-Scoor BMD :1.054 תוצאת הירכיים יצאה תקינה .מה משמעות התוצאה ? אודה לתשובתך

ליעל שלום רב, המשמעות היא שמדובר בחוס חמור בויטמין D, הדורש טיפול בתוסף ויטמין D. ללא טיפול חוסר כזה בויטמין D עלול לגרום לירידה בצפיפות עצם ולשברים. בשלב זה צפיפות עצם בעמוד שדרה - גבולית ירידה עם ירידה מינימלית. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס