פרוליה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/11/2015 | 16:31 | מאת: תמי

שלום.בת 51.חולה באוסטיאופורוזיס.מקבלת פרוליה זו הפעם השנייה.שאלותיי:1.האם נדרש מעקב בדיקות למי שלוקחת את התרופה?2.האם אין מניעה לחולי קוליטיס לקבל את התרופה?3.כדורי הסידן גורמים לי לבחילות קשות וכאבי בטן באיזור הקיבה.האם ישנם כדורי סידן סבילים יותר?תודה

לתמי שלום רב, א.-האם נדרש מעקב בדיקות למי שלוקחת את התרופה?- כן. סידן, זרחן, אלבומין, ויטמין D. ב.- האם אין מניעה לחולי קוליטיס לקבל את התרופה?-אין. ג.-כדורי הסידן גורמים לי לבחילות קשות וכאבי בטן באיזור הקיבה.האם ישנם כדורי סידן סבילים יותר?- תשתדלי להגיע לצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון (בעזרת דיאטנית), ואז לא יההי צורך בנטילת כדורי סידן. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס