הורמונים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/11/2015 | 22:21 | מאת: שון

שלום מה התפקיד של ההורמונים LH-FSH אצל גבר? והאם יש קשר בין טיפול תחליפי בטוסטוסטרון לירידה חדה של ההורמונים הללו לרמות של הרבה מתחת לגבול התחתון של הנורמה? א"כ, למה זה? והאם זה מצביע על בעיה או פוגע בתפקוד כלשהו? או שאין לזה כל משמעות והשלכות? תודה

לשון שלום, א.-LH אחראי על סינטזה והפרשת טסטוסטרון, FSH אחרי על הפרשת חלבון הקושר את הורמונים הגבריים וגורם לסטימולציה של תהליך יצירת זרע, וגם אחרי על הפרשת הורמון אינהיבין המעורב בויסות רמת ה- FSH עצמו. ב.-והאם יש קשר בין טיפול תחליפי בטוסטוסטרון לירידה חדה של ההורמונים הללו לרמות של הרבה מתחת לגבול התחתון של הנורמה? -בהחלט כן. ג.- א"כ, למה זה?-כי יש מספיק טסטוסטרון, ואין צורך בסטימולציה והגברה של הפרשה ספונטנית שלו. ד.- והאם זה מצביע על בעיה או פוגע בתפקוד כלשהו? או שאין לזה כל משמעות והשלכות? זה מצה תקין בכל טיפול הורמונלי תחליפי- כשנותנים תחליף- אין סטימולציה של הפרשה עצמית. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס