פיענוח בדיקה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/10/2015 | 18:51 | מאת: שלומית

עשיתי בדיקה של סמנני עצם. בבדיקת PROCOLLAGE N T T TYPE 1 התוצאה היתה 91 כשהנורמה 15-59 מה המשמעות של החריגה? יש לי רופאה עוד חודשיים ואני מודאגת (רופאת המשפחה לא ידעה לענות לי)

לשלומית שלום רב, לא ניתן לענות ללא התייחסות לסיפור רופאוי מלא. האם את מטופלת בזריקות פורטיאו? בתרופות אחרות? האם את אחרי שבר? מתי היה שבר? האם הבדיקה בוצעה בצום? האם ישלך רמות סידן גבוהות ורמת הורמון PTH מוגברת? האם נלקח דם גם לבדיקת CTX, או רק P1NP? בברכה, ד"ר ילנה סיגל

13/10/2015 | 10:41 | מאת: שלומית

דר ילנה שלום, מטופלת רק בויטמין די וכדורי קלציום. הבדיקה הית ה בצום. לא היה שבר

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס