גידול היפופיזה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/09/2015 | 18:02 | מאת: שאלה נוספת

שוב השתלשלות: לפני 5 שנים לערך פפילרי בבלוטת תריס.יברתי כריתה+2 טיפולי יוד כעת יש לי גידול בהיפופיזה שלא מפריש הורמונים. MRI תוצאה ממצא היפופיזרי מימין. מתאים לאדנומה היפופיזרית מימדיו 11*16 מ"מ גדל ביחס לבדיקה קודמת.בדיקה קודמת מימדיו 9*12 מ"מ התהליך מגיע עד הכיאזמה אך אינו לוחץ עליה. סכום:תהליך בהיפופיזה מימין מתאים לאדנומה היפופיזרית .גדל באינטרוול. שאלות 1 האם הניתוח פה דחוף? 2 האם ניתן לוותר על ניתוח? 3 ברצוני להתייעץ עם מומחה.איזה מקצוע עלי לבחור?מי מבין ב MRI ויודע לפענח תוצאות,איזה מקצוע?

שלום רב, א.- האם הניתוח פה דחוף?- לפי פיענוח-לא ב.- האם ניתן לוותר על ניתוח?-צריך לדבר על זה עם נוירוכירורג שרואה את ה- MRI. ג.- ברצוני להתייעץ עם מומחה.איזה מקצוע עלי לבחור?מי מבין ב MRI- נוירוכירורג. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס