MRI היפופיזה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/08/2015 | 21:27 | מאת: שירי

שלום סובלת מגידול בהיפופיזה שלא מפריש הורמונים. נטוטלת 3 כדורי דוסטינק בשבוע-שמא זה יעזור...(היו מחקרים על מינון מוגבר בגידול לא מפריש) השבוע עשיתי MRI של ההיפופיזה,אשמח להבין מה פשר תוצאה? MRI לפני חצי שנה: תהליך תופס מקוםבהיפופיזה מימין במימדים 14*11 מ"מ שגדל במידה קלה בהשוואה עם בדיקה קודמת .לחץ על סינוס קורזי מימין לחץ קל על כאיזמה ועצב ראיה ימני עמדת גבעול ההיפופיזה סוטה מעט לשמאל חדרים וסולצי תקינים סיכום מאקרואדינומה שמעט יותר גדולה במימדיה MRI בוצע השבוע: ממצא היפופיזרי מימין. מתאים לאדנומה היפופיזרית מימדיו 11*16 מ"מ גדל ביחס לבדיקה קודמת.בדיקה קודמת מימדיו 9*12 מ"מ התהליך מגיע עד הכיאזמה אך אינו לוחץ עליה. סכום:תהליך בהיפופיזה מימין מתאים לאדנומה היפופיזרית .גדל באינטרוול. שאלות 1האם מצב החמיר בהשוואה לבדיקה הקודמת שנעשתה לפני חצי שנה? 2מה כוונה גדל באינטרוול? תודה מראש

ד"ר ילנה סיגללשירי שלום רב, א. -לפי תיאור שאת מצטטת- הגידול גדל במספר מילימטרים. ב.-אינטרוול- פירושו רווח. לא יכולה להבין את משמעות המילה בתיאורי זה. יש לראות מכתב הסיכון הרדיולוגי במלאו. ג.- אני ממליצה לך להפנות לרופא המטפל לקבלת הסברים והחלטה על המשך מעקה וטיפול. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס