מחסור בויטמין d

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/08/2015 | 18:27 | מאת: יוני

היי , אני בן 25 ובשנה וחצי האחרונות הייתי חשוף מעט או לא בכלל לשמש עקב טיפול באקנה . לאחר הטיפול ביצעתי בדיקת דם למעקב של ויטמין d ויצא לי מדד של 7!! מה שכמובן נמוך מאוד ומסוכן רציתי לשאול על ההשפעות ארוכות הטווח והנזק שנגרם לי אולי מרמה ירודה כל כך של הויטמין לאורך תקופה זו והאם הוא הפיך ? , קראתי על אפשרות לנזק גם לעצמות וגם נזק ניורולוגי , או האם קבלת טיפול והסדרת רמת הויטמין בדם מתקנות את הנזק שאולי נגרם ? תודה מראש, יוני

ליוני שלום רב, א.- חסר חמור בויטמין D גודם לירידה במסת עצם ומעלה סיכון לשברים. ב.- חסר בויטמין D הפיך, וגם השפעתו על העצם. ג.- מומלץ לקחת תוסף ויטמין D (מקווה שכבר קבלת מרשם והמלצה על המינון), ולחזור על בדיקת ויטמיןצD בעוד 2-3 חודשי טיפול. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס