מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/07/2015 | 17:12 | מאת: חני

שלום, לא לוקחת תוספי סידן -ואוכלת מוצרי חלב כמו גבינת ריקוטה עיזים+יוגורט אחד מעט אגוזים +2 כפות שומשום טחון כול זה ליום אני בת 65 ובבדיקת צפיפות עצם יש לי אוסטופניה אני לא מסתדרת עם תוספי סידן כי כולם גורמים לי לתופעות לואי קשות מה אפשר עוד להוסיף עם ספיגה טובה? תודה למענה חני

לחני שלום רב, ההמלצה היא להגיע לצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוספים יחד. אם את לא סובלת תוספים- יש להגיע לצריכת גידן של 1200 מג ביממה ממזון בלבד. כדי לחשב את צריכתך היומית- ניתן להעזר בטבלאות שתוכלי למצוא באינטרנט, או להיעזר בדיאטנית. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס