בדיקת צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/07/2015 | 10:42 | מאת: אליה

שלום, אני בת 62. סובלת מאוסטופורזיס למעלה מעשר שנים. מטופלת כרגע בסידן וויטמין D. ליפני שנתיים הפסקתי טיפול בפוסלאן לאחר 8 שנים. בבדיקת צפיפות העצם יש לי ירידה של 30%! משנה שעברה: מ-2.7 ל-3.5 בירך. האם זה הגיוני? האפ כדאי/אפשר לבצע בדיקה חוזרת?

לאליה שלום רב, צריך לראות את הבדיקה כדי להעריך את טכניקת הביצוע ואת השינוי. אין צורך בבדיקה חוזרת. תביא את הבדיקות לרופא שעוקב אחריך, והוא יסביר לך את מהות הבדיקה ויבנה תכנית טיפול מתאימה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס