סידן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/07/2015 | 08:32 | מאת: אילנית

שלום לד"ר ילנה סיגל, איזה סידן נחשב היום להכי יעיל ניספג וללא תופעות לואי? לקחתי בעבר קלמדין ובגלל המגנזיום שגרם לשילשולים הפסקתי,למרות שאומרים שהספיגה בעזרת מגנזיום היא טובה, כעת נותרתי בלי תוסף של סידן ומתלבטת מה לקחת,סיטראט,קרבונט מה נחשב לטוב ביותר עם המרכיבים הטובים שגם ניספגים ,ופחות מזיקים בבתי מרקחת ניראה לי שממליצים לפי שיקול שיווקי אני מבקשת לדעת מה באמת הכי טוב היום אני בת 67 עם אוסטופניה מודה לך מאוד על העזרה במתן תשובה אילנית

05/07/2015 | 10:00 | מאת: מירי

בהמשך לשאלה של אילנית, אשמח גם להמלצה על קלצ'יצ'ו כיוון שזה מה שחברה שלי צורכת ומאוד המליצה (יש בו גם ויטמין D) תודה רבה

שלום רב, מסכימה עם מירי- קלציצ'יו הוא קלציאום קרבונט בצורה מיועדת ללעיסה, נספג טוב מאוד, הכדור מכיל 500 מג סידן. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

לאילנית שלום רב, סידן ציטרט נספג יותר טוב, אך באופן כללי- ניתן לקחת כל תכשיר סידן שאת תבחרי. ההמלצה היום לגבי צריכת סידן היא 1200 מג ביממה ממזון ותוספים יחד. לכן ניתן גם להגיע לצריכה המולצת ממזון בלבד, עם תוספי סידן גורמים לך לעצירות. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס