רחוב העליה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/06/2015 | 14:25 | מאת: סימה

זה מספר שנים אני סובלת מאסטופניה לפי בדיקות צפיפות עצם. לקחתי פוסלן של פעם בחודש וזה הרס לי את הקיבה. איזה תרופה אחרת יש שפחות משפיעה על הקיבה?

לסימה שלום רב, אם מדובר באוסטיאפניה לפי צפיפות עצם, ולא היו לך שברים בעבר, וסיכון שלך לשבר בעתיד לא גבוה ( ניתן לחשב את הסיכון הזה)- הטיפול המומלץ הוא צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף יחד (רופא המטפל והדיאטנית יכולים לעזור לך לחשב את הצריכה היומית), וויטמין D במינונן של כ- 2000 יחב"ל ליום. במידה והיה לך שבר, או ישנו סיכון גבוה לשבר- ניתן לבחור באחת התרופות הניתנות בהזרקה- פרוליה או אקלסטה. ניתן להחליט על טיפול מסוים רק בפגישה עם רופא. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס