רמה נמוחה של TSH

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/04/2015 | 10:17 | מאת: POLINA

שלום רב! לאמא שלי בת 68 ,בבדיקות דם שמבצעת בקו"ח מכבי תוצאות של TSH בשנה אחרונה נא בין 0.43-0.47 .T3 וT4 בגדר הנורמה.. רופאת משפחה מסרבת לתת לבצע US של הבלוטה ולדבריה אין צורך בנתיים ליעוץ אנדוקרינולוג ושום טיפול, אך רק מעקב. נורמות של TSH במכבי 0.5-4.8 שאלתי האם זה לא דורש בירור עכשיו או טיפול ? ואם זה אומר שיש התחלה של היפרטירוידיזמ או תהליך אחר בבלוטה? תודה רבה.

09/05/2015 | 16:19 | מאת: polina

שכחתי לציין ברקע אוסטאופורוזיס ,מטופלת ב PROLIA,VIT.D ו CA פעמיים בשבוע. המון תודה על התשובה מראש!

פולינה שלום רב, תמונה עם TSH גבולי נמוך בנוכחות FT4, FT3 תקינים אופיינית לזפק רב קשרי, כאשר אחת הקשריות מייצרת הורמון בכמות עודפת במקצת. אין צורך לטיפול במצב זה, אם FT4 ו-FT3 נשארים תקינים. בדיקת US היתי ממליצה לעשות, וגם להיתייעץ עם אנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס