זריקות פורטאו

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/02/2015 | 21:22 | מאת: אפרת

שלום רב, האם קיימים מחקרים המצביעים על קשר בין טיפול בזריקות פורטאו לבין ממאירויות של העצם. תודה אפרת

לאפרת שלום רב, במחקר על חולדות מעבדה שקבלו לאורך כל חייהן פורטיאו במינון לקילוגרם משקל פי 70 גבוה מהמינון שאושר בהמשך לשימוש בבני אדם לשנתיים- נצפו גידולי עצם מסוג אוסטיאוסרקומה. כפי שאמרתי- בהמשך התרופה אושרה לשימוש בבני אדם, כי לא נמצא קשר בין שימוש התרופה לגידולי עצם בבני אדם. יש לציין שסיפור של מחלה ממארת ב- 5 שנים האחרונות והקרנה לשלד אי פעם בחיים מהווים הוריות נגד טיפול בפורטיאו. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס