תרגלובולין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/01/2015 | 20:53 | מאת: אורחת

שלום לפני 8 שנים כריתת בלוטת תריס פפילרי עם בלוטות לימפה מעורבות עברתי 2 טיפולי יוד רדיואקטיבי. אין לי נוגדנים לתרגלובולין.כך שבדיקת תרגלובולין אמורה להיות מהימנה. 6 שנים תרגלובולין היה מדיד תחת אלתרוקסין 1-3 כל אולטראסאונדים ללא שינוי. ב2 שנים אחרונות תרגלובולין תחת אלתרוקסין=אפס לא מדיד היום ביצעתי בדיקת תרגלובולין ולתדהמתי תרגלובולין מדיד 1.6 האם תרגלובולין מדיד אחרי שנתיים שלא היה מדיד,מעיד על חזרת מחלה? אגב,אלטראסאונד בוצע בחודש 10/2014 הראה כי אין כל שינוי. 1הייתכן שמחלה חזרה? 2אחרת על מה מעיד תרגלובולין מדיד? 3 הייתכן שלפני 3 חודשים אולארסאונד היה תקין ועכשיו לא? מאוד לחוצה... תודה

לאורחת שלום רב, האם תרגלובולין מדיד אחרי שנתיים שלא היה מדיד,מעיד על חזרת מחלה?- ישנו חשד לכך. את זקוקה להמשך מעקב. כדאי לחזור על בדיקת תירוגלובולין לאחר מתן תירוגן, לחזור על אולטרהסאונד. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס