ירידה בצפיפות העצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/01/2015 | 17:55 | מאת: דנה

שלום, אימי נטלה פוסלאן 16 שנים מגיל 47. הירידה בצפיפות העצם נתגלתה יחסית מוקדם מאחר ובגיל 40 עברה טיפולי כימותרפיה לטיפול בסרטן השד והמחזור הופסק. כעת היא אינה לוקחת פוסלאן כבר 4 שנים בהנחיית הרופא שהסביר שהפסקה לאחר שנים רבות מועילה יותר מאשר המשך נטילה. בבדיקות שביצעה בשנת 2012 יצא ערך של מינוס 2.3 ובבדיקה שביצעה לפני כחודש יצא מינוס 2.7. האם זוהי ירידה דרסטית ומדאיגה? האם עליה לחזור לנטילה? היא מאוד מודאגת מהתוצאה בברכה דנה

לדנה שלום רב, א.- לא ניתן להעירך דינמיקה בצפיפות העצם רק על סמך נתונים שכתבת, יש צורך לראות את הבדיקה המלאה. ב.-הפסקת הטיפול לאחר נטילה ממושכת כל כך של הפוסלאן בהחלט מוצדקת. אך כעת, לאחר 4 שנות הפסקה, היתי מציעה לבצע בדיקת מדדי שחלוף עצם (הבדיקה לא בסל הבריאות, מתבצעת בביתי חולים באופן פרטי, עוזרת להעריך קצב איבוד העצם ולהחליט על חידוש הטיפול). בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס