צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/12/2014 | 12:16 | מאת: פיקה

שלום רב.אני בת67,נמצאת במעקב אצל אנדוקרינולוג מספר שנים בגלל אוסטאופניה קשה עקב ניתוח הוצאת רחם ושחלות בגיל 46.לפני שבוע בצעתי צפיפות העצם שרואים החמרה -אוסטופורוזיס. 0.891 (g/cm²)L1-L4 צפיפות העצם הממוצעת של חוליות % מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירות/ים 75 -2.4 SCORE T % מהממוצע של גיל הנבדק/ת 97 L1-L2=-2.7 . L2=-2.9 . הירך שמאל ימין 0.718 0.719 (g/cm²) (NECK) צפיפות העצם בצואר הירך % מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירות/ים 73 73 -2.2 -2.2 T SCORE % מהממוצע של גיל הנבדק/ת 96 96 79 76 TOTAL HIP % מהממוצע של -1.8 -2.0 T SCORE . .מקבלת CA ו VIT.D בלבד.לקחתי 7שנים ACTINEL ,אבל הופסק לפני 3 שנים עקב צרבות ואולקוס.שאלתי עד כמה המצב גרוע ואם ניתן לטפל ? תור הכי קרוב לאנדוקרינולוג רק בסוף ינואר. תודה רבה!

שלום רב, מדובר באוסטיאופורוזיס.וכמובן ניתן לטפל באוסטיאופורוזיס, אך לא אוכל להמליץ על טיפול תרופתי ללא בדיקת חולה. כך שכדאי לקחת תור לרופא אנדוקרינולוג באופן מסודר. המלצות כלליות: להקפיד בצריכת סידן יומית ממזון ותוסף יחד- 1200 מג ליום, לבדוק ויטמין D בדם, ולתקנו, עם נמוך מ- 30 ng/ml או 75 nmol/l, בהתאם למעבדה, להימנע מעישון, להקפיד בפעילות גופנית סדירה, 3-5 פעמים ביום, 30-40 דקות כל פעם. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס