מספר אצווה של כדורי יוטירוקס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/10/2014 | 23:25 | מאת: תמר

שלום לפני שנתיים החלפתי אלתרוקסין ליוטירוקס.אחת הקופסאות של יוטירוקס גרמה נשירה נוראית.מייד זרקתי את הקופסא וקניתי חדשה שמתי לב כי מספר האצווה של 2 הקופסאות היה שונה.ואז הנשירה פסקה. שאלות 1 מה זה מספר אצווה? 2 אם על כל קופסא יש מספר אצווה אחר,האם החומר שונה?אחרת למה יש מספר אחר על הקופסא של אותו מינון כדור? 3 כאשר זרקתי קופסא וקניתי חדשה עם מספר אצווה אחר,נשירה פסקה.אז ייתכן שיש קשר?

25/10/2014 | 21:38 | מאת: ד"ר עמיר בשקין

בכל הקופסאות של היותירוקס יש בדיוק את אותו חומר פעיל ללא קשר למספר האצווה (רק אם יש תקלה בתהליך הייצור אז יכול להיות באצווה מסויימת הרכב שונה אבל אז אותה האצווה לא משווקת). הנשירת שיער כנראה מסיבה אחרת.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס