אולטראסאונד צוואר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/10/2014 | 23:16 | מאת: לילי

להלן השתלשלות המקרה: לפני 5 שנים כריתת בלוטת תריס+בלוטות לימפה בגין פפילרי כמו כן עברתי 2 טיפולי יוד 175 מיליקרי כל טיפול. תרגלובולין יציב כבר שנתיים אולטראסאונד שבוצע היום: בצואר הלטרלי מימין רמה 3,שני קשרי לימפה 9 ממ ו 10ממ.מכילי הסתידויות אךלא וסקולריים ברמה 5,קשר לימפה דומה 15 ממ כל הממצאים יציבים במעקב של 4 שנים.סיכום:בדיקה תקינה ממצאים שאינם חשודים למחלה פעילה.יציבים 4 שנים. שאלות: 1-למה הכוונה רמה 3 רמה 5? 2-בכל האולטראסאונדים שבוצעו משך 4 שנים,מעולם לא רשמו קשרי לימפה מכילי הסתידויות מה פשר המילה הסתידויות??-האם מכאן מתחיל הסרטן?

לילי שלום רב, מונכים רמה 3 ו-5 מתיחסים למיקומים בצוואר, והסתידויות הם חלקיקי סידן. מה שחשוב לך- שממצאי הבדיקה יציבים במשך 4 שנים, ואת זקוקה להמשך מעקב. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס