לא יכולה לעמוד על

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/09/2014 | 15:40 | מאת: אני

אני בת 59. ולפני כשנה איבחנו אצלי אוסטיאופורוזיס מינוס 2 וחציץ כבר מספר חודשים שאני פשוט לא יכולה לעמוד על הרגליים 10 דקות רצוף אני שוקלת 41 קילו ואני לא מרעיבה את עצמי. רופאת המשפחה כל הזמן עושה לי את אותן בדיקות ואני מרגישה שהיא מפספסת בדיקות אחרות שיאבחנו מה הבעיה שלי. שלפי דעתי מקור הבעיות שלי הוא בעצמות הן ממש כואבות לי. לעיתים קרובות תוך כדי הליכה הרגליים רועדות לי. פשוט אין לי חיים. אני פוחדת לצאת מהבית.

לאני שלום רב, א.- אוסטיאופורוזיס היא בעיה שקטה, לא גורמת לכאבים בעצמות וחולשה ברגליים.העצם הופכת לשברירית, וחולי אוסטיאופורוזיס נמצאים בסיכון מוגבר לשבר. יתכן ואצלך הסיבה לירידה בצפיפות העצם היא משקל גוף נמוך. את זקוקה לצרית סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף סידן יחד (תתייעצי עם דיאטנית), לבדיקת ויטמין D ושמירת רמת ויטמין D סביב 75 nmol/l או 30 ng/ml, בהתאם למעבדה המבצעת. את זקוקה לפעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע, 30-40 דקות כל פעם. יש להימנע מעישון. לגבי צורך בטיפול תרופתי נוסף אינני יכולה להחליט דרך הפורום, זאת שאלה שעונים עליה רק בפגישה עם רופא. בברכה, לאורה שלום רב, היתי חוזרת על הבדיקה לפני החלטה על שינוי במינון. אם בבדיקה השנייה גם FT3 יהי נמוך- תפני לרופא שלך. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס