למה הכוונה? ממה ניגרם? למי פונים?מה החומרה?מה הפית

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/08/2014 | 17:35 | מאת: יפעת

מבקשת לברר מה אומרות התוצאות- אני בת 46.5 אחרי ניתוח טבעת וירידה של 45 ק"מ משנת 2010 . עשיתי בדיקת צפיפות עצם שנימצא בה אוסטאופניה קלה- ערך בין 1-2.5 סטית תקן, אוסאופרוזיס ערך T נמוך מ2.5- סטית תקן, ניתבקשתי להיות במעקב ובירור מדוע?אצל מי עושים מעקב לאוסטאופרוזיס?אורטופד?אחר? בעמה"ש: צפיפות עצם של חולית L2-L4 1.182 , סקורט: -0.3 (L4 -1). הירך: צפיפות העצם בצואר הירך מימין: 0.897, משמאל- 0.853 , סקורט: מימין- 0.7- , משמאל0.853,סקורט: מימין 0.7- , משמאל 1.1- ,T SCORET TOTAL HIP: מימין: 0.8-, משמאל 0.9- אנא הסבירו לי למה הכוונה? ממה ניגרם? למי פונים?מה החומרה?מה הפיתרון?

שלום רב, א.- אוסטיאופורוזיס מאופינת בסיכון מוגבר לשברים, לכן חשובים בירור ומעקב, כדי להתיאם טיפול ולמנוע שברים. ב.-עוקבים אחרי חולי אוסטיאופורוזיס אנדוקרינולוגים, ובמרפאות מסוימות- גניקולוגים, ריומטולוגים או אוטופדים. תבדקי באיזור מגורים שלךמובקופה שלך מי מטפל באוסטיאופורוזיס. ג.- לא ניתן לפענח תשובה דרך הפורום- צריך לראות אותה במלואה. אך, לפי נתונים שהבאת- צפיפות העצם שלך נראת תקינה, עם ירידה מינימלית חסרת משמעות בירך. ד.- אוסטיאופורוזיס נגרמת בכ- 75% על ידי מאפיינים גנטיים הקוביעם מסת העצם המרבית שניתן לפרט לצבור, וב-25% - משפיעים גורמים סביבתיים, כגון עישון, צריכה לא מספקת של סידן, תזונה לקויה, חסר בויטמין D, חעדר פעילות גופנית, מחלות מסוימות ותרופות מסוימות. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

17/10/2014 | 18:38 | מאת: אר

רק לרופא אנדוקרינולוג יש ידיעות בתחום אוסטיאופורוזיס!!!! וכדאי להיות במעקב אצל אחד כזה שאר המומחים יסייעו במידה וצצו בעיות משניות לאוסטיאופורוסיס

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס