הורמונים בגבר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/08/2014 | 20:58 | מאת: רועי

אני בן 26 וביצעתי את הבדיקות האלו כחלק מבקשתה של אנדוקרינולוג. מה המשמעות של הערך הנמוך ב-FSH ? *אציין כי ביצעתי בתחילת מרץ בדיקת זרע תקינה במידה וזה קשור. תודה מראש. להעתיק ולהדביק את הלינק בשורת הכתובת: http://www.beok.co.il/UploadFiles/ForumMessagePics/Fmi_1466137_1.jpg

לרועי שלום רב, הורמון FSH מופרש בבלוטת יותרת המח, בגברים משפיע על גדילת אשכים ומעלה ייצור של חולבון הקושר הורמון גברי על ידי תאי סרטולי, אשר חשובים לקיום ועידוד של תאים המייצרים ספרמה. הערך הנמוך של ה- FSH נובע מבעיה בבלוטת התהיפופיזה- גידול או פגם ביצור. אם בהיותך גבר צעיר נעשו בדיקות אלו- כנראה לרופא ישנו חשד לבעה כלשהי בבלוטת ההיפופיזה, וישנו צורך להמשך בירור. יהיה צורך בביצוע בדיקות הורמונים אחרים המיוצרים בהיפופיזה.ויהי צורך לביצוע בדיקות הדמיה- MRI אן CT. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

25/08/2014 | 16:30 | מאת: רועי

ביצעתי בדיקת FSH נוספת יום למחרת והערך היה במעט גבוה יותר, 2 IU/L. האם זה משנה משהו? הרופאה הפנתה אותי לבדיקות אלו בגלל אקנה קשה בגיל 26.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס