תופעות לוואי לפורטיאו

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/08/2014 | 11:01 | מאת: עידית

אני בת 66 טופלתי כ- 10 שנים בפוסלן- כעת כ-3 שנים ללא טיפול, עקב ירידה נוספת בצפיפות העצם, Tע.ש -3.9 -התחלתי לפני כשבוע בזריקות פורטיאו. אני מרגישה סחרחורות.בחילות, תופעות כמו גודש באף כאבים בגרון-תופעות כמו שפעת,חולשה - שאלתי- האם זה יעבור עם הזמן , או שאצטרך לשקול טיפול אחר. אודה לתשובתכם המהירה

לעידית שלום רב, סחרחורת ובחילה קלה- תופעות לוואי ידועות של פורטיאו, שבדרך כלל חולפות אחר מספר שבועות. ניתן גם להעביר זריקה לערב, לפני שינה, ואז מרגישים פחות את התופעות. לגבי גודש באף וכאבי גרון- יתכן ואת חולה כעת במחלה וירלית (כמו שפעת) שלא קשורה לטיפול. אם התופעות יעברו- תמשיכי בטיפול, ואם לא- דברי עם רופא שלך. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס