אוסטופורוזיס ילד בן 9 וחצי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/07/2014 | 22:52 | מאת: דני

שלום רב לפני כחצי שנה בני בן התשע וחצי החל להתלונן על על כאבי גב, בבירור צילומים שעשינו התגלת תמת בחוליות, היה חשד לדברים מסויימים עברנו סידרת בדיקות עברנו מרופא יועץ אחד לשני כל אחד בתחומו כדי להבין פשר כאבי הגב. אחת הבדיקות שנשלחנו אליה היה לבדוק צפיפות עצם ולהגיע לרופא מומחה בתחום אוסטופורוזיס, רופא אורוטופד אחד אצלו היינו אמר לנו לברר אם בכלל קיימת סקאלת מדידה לצפיפות עצם לילדים בגיל זה, האם קיימת כזו? האם יש משמעות לבדיקה כזו בגיל תשע וחצי או הדיעות הרפואיות חלוקות בנושא זה לגבי ילדים?

לדני שלום רב, א.- יש אפשרות לבדוק צפיפות העצם ביחס לגיל, אך לא בכל מכון לצפיפות העצם. צריך לברר את זה ולבצע בדיקה במכון שיש בו תכנת מתאימה. ב.-אוסטיאופורוזיס בילדים הוא מצב נדיר מאוד. יש , כי ישנן מספר מחלות שבהן אוסטיאופורוזיס מהווה חלק מתמונת המחלה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס