שאלה...

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/07/2014 | 01:10 | מאת: איה

שלום! רציתי לדעת מהן תופעות הלוואי של חוסר או עודף של ויטמיןD בגוף? אני שואלת בגלל שחלק מהשפה העליונה (מתכוונת לשפתיים) פשוט נמחק נעלם והשפתיים בפנים נראות חסרות! רופא משפחה אמר לי לקחת 10 טיפות של 200 יב"ל בכל טיפה, ואני הוספתי על דעת עצמי עוד 2 טיפות. יכול להיות קשר בין הדברים? תודה!!

לאיה שלום רב, תופעות לוואי יש לתרופות, ולא למצבים. חוסר בויטמין D גורם ומינרלזציה (קליטת מירלים) בעצם, לשברירות העצם וסיכון מוגבר לשברים.(בילדים חוסר מינרלזציה מתבטא ברככת). חוסר בויטמין D קשור לסיכון גבוה ליתר ל.ד., ירידה בתפקוד מערכת החיסון, ירידה מסוימת ברגישות הגוף לאינסולין, ופוגע בתפקוד שרירים. עודף בויטמין D גורם לעיה ברמת הסידן בדם, והיא עלולה לגרום לחולשה, הפרעות נשימה וקצב הלב. כדי להגיע לרמות גבוהות של סידן עקב נטילת תוספי ויטמין D- יש לצרוך מינונים גבוהים מאוד של ויטמין D כל יום- 50000 יחידות בילאומיות ליום לאורך זמן. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס