סידן אמורפי דנסטי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

29/07/2014 | 10:56 | מאת: רחל ר

שלום לדר" אני מאובחנת כבר שנים כחולת אוסטאופרוזיס בבדיקה שעשיתי לפני כחודש החמרה קבלתי זריקת פרוליה ראשונה מספר חודשים לפני הבדיקה בעוד שבוע אקבל שניה,בנוסף לוקחת סידן ציטראט כ1000 מ"ג וויטמין d ועדיין לא חל שיפור,קראתי על הסידן האמורפי מסרטן כחול,ורציתי לשאול האם יש כבר ממצאים סופיים לגביו-הוא נחקר קלינית בהדסה ועוד בתי חולים,האם כדאי לעבור ולצרוך אותו במקום סידן ציטראט,אציין כי ויטמין d שלי במצב טוב מאוד,כיצד אפשר לשפר את מצבי מודה מראש רחל

03/08/2014 | 14:23 | מאת: רחל ר

לדר ילנה לפני כחודשיים ענית לי לגבי סידן אמורפי,מצטערת לא קראתי בזמנו,כתבת לי לקחת כמות של 400-600 מ"ג,האם כמות זו מספיקה כיון שבבדיקה האחרונה לפני מספר חודשים היתה החמרה,בזמן שלקחתי סידן ציטראט כ1000מ"ג,וויטמיןd אצלי ברמה טובה כן אוכלת מוצרי חלב ומזונות שמכילים סידן, אודה לתשובתך רחל ר

לרחל שלום רב, א.- שלום רב, במחקרים שנעשו ברמב"ם- לא נבדקו חולי אוסטיאופורוזיס, אך במחקרים אלו הוכך שספיגת סידן אמורפי פי שתיים גבוהה יותר בהשוואה לסידן רגיל. לא ניתן להשיג מכאן מסכנה שמינון הסידן האמורפי צריך לעמוד על חצי מינון של הסידן הרגיל. אין ינסיון טיפולי בחולי אוסטיאופורוזיס, לכן אני לא אמליץ לעבור לתכשיר זה, אך במידה והפצינט/ית לא סובל/ת תכשירי סידן אחרים או מעונין/נת בנטילת סידן אמורפי- ניתן לקחת אותו,תוך חישוב אישי של מינון לכל מטופל/ת. ב.-צריכת סידן יומית מומלצת היא כ- 1000 מג ביממה. עליה בכמות הסידן מעבר לזה, או שינוי סוג הסידן - הם לא הדרך הנכונה להמשיך בטיפול. הסידן יחד עם ויט D מוריד סיכון לנפילות ושברים במידה משמעותית, אל טיפול בתרופות ממשפחת ביספופסונטים או פרוליה- הרבה יותר חזקים בכך, כמובן עלרקע רמת ויטמין D תקינה וצריכת סידן מומלצת. לכן צריך לדון עם רופא על המשך הטיפול, ועל סיבות האפשריות להעדר תגובה טיפולעית טובה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס