דחוף-פורטיאו למעשן קל עם סיכון תורשתי אונקולוגי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/07/2014 | 23:53 | מאת: צריך להחליט

פורטיאו למעשן קל עם סיכון תורשתי אונקולוגי מסוים שלום ותודה מראש בן 52, התחלתי 2-3 סיגריות ביום. יש סיכון מסוים לדעתי לסרטן הערמונית, כי לאבי מצאו בשנות ה-70 שלו חשד לכך. כיום הערמונית שלי תקינה לפי הבדיקות. מציעים לי פורטיאו, והשאלה העיקרית שלי היא -האם לקחת פורטאו, FORTEO,תרופה שגרמה סרטן בעכברים (אחרי שנתיים) עם התורשה שלי והעישון הנ"ל? הרי בהמשך בגיל זקנה גם לכל אחד יש סיכויים גבוהים לסרטן הערמונית. נקודות חשובות על המקרה שלי: אוסטיאופורוזיס קשה: ה-T SCORE ב-עמ"ש הוא 3.7- עד 4-. ב-1/2008 היה 4.3 -. בירך כיום –מינוס 2.75 לפני שנה -נפילה מגובה לא רב, שברה לי 2 צלעות,שכנראה טרם התאחו.במיפוי עצמות :"קליטות מוקדיות בקצה קדמי של צלע 10 משמאל ובצלע 4 מימין מלפנים, ייתכן בעקבות טראומה". שאלה נוספת:האם שבר שמתגלה במיפוי עצמות הוא בסחוס שבצלע, ואולי אינו עקב האוסטיאופ'? לקחתי מקסיבון(=פוסלן) 6.5 שנים (עם הפסקה של חודשיים), ללא שיפור משמעותי בצפיפות. סבלתי כל הזמן מתופעות הלוואי, שמנעו ממני לאכול כמויות סבירות, מה שגרם ל-תת משקל וחולשה קבועה. אני חושש "לתקוע" את עצמי שנה שלמה ע"י אקלסטה. רוב הרופאיםבמקרה שלי הם בעד פורטיאו ולא אקלסטה. וכאמור-האם כדאי פורטאו? תודה

שלום רב, א.- לחולה אוסטיאופורוזיס היתי קודם כל ממליצה להפסיק לעשן, כי ניקוטין פוגע ישירות בתאים בוני עצם. ב.- עישון לא מהווה הורית נגד לטיפול ב- Forteo. ג.- לא נצפה סיכון מוגבר לגידולים סרטניים באנשים שטופלו ב- Forteo. ד.- סיפור של גידול ערמונית במשפחה לא מהווה הורית נגד טיפול ב- Forteo. ה.- נא לא לקחת את דברי כהמלצה לטיפול בתרופה זו, כי אינני יכולה לתת המלצה על טיפול תרופתי דרך הפורום, אלה בפגישה אם החולה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס