תוצאת בדיקת צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/07/2014 | 15:46 | מאת: שרית

בת 60 מטופלת ב: ליפיטור 10, אלטרוקצין 100, 2 כדורים ביחד סידן ויטה קל, ו-8 טיפות ויטמין D 4000 יח'. תוצאה בדיקת צפיפות העצם היום: עמוד שידרה: 1.7- (כמו לפני 3 שנים). ירכיים: 2.5- (ולפני 3 שנים היה 2.2). מה תוצאה הנ"ל אומרת לך? הרבה תודה.

לשרית שלום רב, א.- לפי מספרים שהבאת- מדובר בערך שמתאים לאוסטיאופורוזיס. האם חלה ירידה משמעותית בצפיפות העצם בצוואר הירך או שמדובר בסטית מדידה- לא ניתן לענות בפורום, צריך לראות את הבדיקה. ב.-לא צריך לקחת 2 כדורי סידן יחד, כי לגוף קיים סף ספיגת סידן, וממלא נספגת כמות הסידן הנמצאת בכדור אחד. נוסף בכלל לא בטוח שאת צריכה 2 כדורי סידן. צריכת סידן מומלצת יומית ממזון ותוספים יחד היא 1200 מג. את מקבלת 1200 מג מתוסף, אך את גם מקבלת כמות מסוימת מאוכל... צריך לחשב צריכת סידן ממזון (עם רופא, דיאטנית, או בעזרת מחשבוני הסידן מהאינטרנט), ולהוסיף החסר לכמות כוללת של 1200 מג בכדור. בברכה,

28/07/2014 | 15:50 | מאת: שרית

בת 60. תוצאת צפיפות עצם: עמוד שדרה 1.7- וירכיים: 2.5-. רופא המשפחה אמר שלא לקחתי כמו שצריך לכן הירידה, צריכים אחרי אוכל ולא אחרי מוצרי חבל. ומעונין לחזור על הבדיקה בעוד שנה. שאלתי: 1. מאיזה תוצאה (מספר) זה נחשב לאוסטיאופורוזיס, האם אצלי זה התחלה, מתקדמת??? 2. אם אתחיל לקחת כדורי סידן כמו שצריך לפי ההוראות ואחזור על הבדיקה בעוד שנה, האם התוצאה תהיה טובה? לא תהיה ירידה והבדיקה תהיה מצויינת, או שעשיתי נזק בלתי הפיך. בקיצור: אם אקח כמו שצריך את הכדור אז תהיה לי תוצאה תקינה בעוד שנה או שישאר ה-2.5?? (מקווה שירדת לסוף דעתי). תודה רבה על העזרה.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס