קשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/04/2014 | 12:47 | מאת: עדנה

שלום.אני בת 74 בדר'כ בריאה. לפני כחודש היו לי כמה פעמים כאב חד בצוואר ועד לבסיס הראש מאחור. אורולוגית בדקה ואמרה שעלי לפנות לאורטופד. רופא המשפ' שלי הפנה אותי לu/s בלוטת התריס. בה נכתב.."שתי האונות עם מרקם אחיד\אונה שמאלית-מספר קשריות היפואקוגניות סולידיות בגודל0.6-1.2ס'מ\טרכיאה ללא דחיקה\זרימת דם רגילה\לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות באזורים תת-לסתיים או בצואר\בדיקת בלוטות תת-לסתיות ופרוטיס משני הצדיים לא הודגם ממצא סונוגרפי חריג. אודה עבור הסבר מה כל זה??ובעיקר האם גודל הקשריות צריך להדאיג או שזה גודל רגיל לגילי? האם עלי לעשות עוד בדיקה?? תודה עדנה

לעדנה שלום רב, מדובר בבלוטת התריס המכילה קשריות קטנות בתוכה, ללא ממצא חריג, כפי שכתוב לך בתשובה. במצבים כאלו מומלץ לבדוק רמת הורמוני בלוטת התריס בדם פעם- פעמיים בשנה, ולעקוב אחרי הקשריות בעזרת אולטרהסאונד פעם בשנה. קשריות בגודל של סנטימטר לא דורשות בירור אחר.במידה והקשרית/קשריות יגדלו משמעותית- מעל 30%- יהיה צורך בביופסית מחט- לקבל דגימת תאים מהקשריות ולבדוק אותם תחת מיקרוסקופ. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס