צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/05/2013 | 11:57 | מאת: walme

אני בת 56 וללא מחזור כבר כ- 6 שנים. בבדיקת צפיפות עצם שעשיתי נמצא : עמוד שדרה t.score -2.5 ערכים בין 1.7- לבין 3.2- צוואר הירך t.score -2.3 קיימת ירידה בצפיפות בהשוואה לבדיקה שנעשתה לפני 5 שנים רופא אחד המליץ לי להתחיל טיפול נוגד ספיגת עצם על מנת שהמצב לא יתדרדר, לעומתו רופא אחר טוען שהטיפול טוב רק ל- 10 שנים והסיכוי לשברים הוא בגיל מבוגר יותר ואז לא יהיה מה לתת לי ולכן לא כדאי להתחיל טיפול. אני מבולבלת מה עושים ?

שלום רב, ברפואה מקובל להסתקל על כל מצב מזיות שונות, ויש מעט מאוד מצבים שלגהים ישנה דעה חד משמעית לגבי טיפול. בלי לראות אותך- אני לא יכולה להתרשם ולגבש את דעתי. את צריכה או להחליט עם מי מהרופאים את מסכימה ולהמשיך במעקבו, או לפנות לרופא נוסף ולקבל דעה נוספת, ועדיף לפנות למרפאה שעוסקת באוסטיאופורוזיס. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס