תירוגלובולין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/03/2010 | 22:16 | מאת: ליאת

שלום רב, עקב קשיי נשימה מהם אני סובלת זמן רב וארוע חד פעמי של התעלפות, נבדקתי על ידי רופאה במיון שמיששה תירואיד מוגדל. הופניתי לרופא משפחה שביצע בדיקות דם של תפקודי הבלוטה ולהלן התוצאות: tsh - 2.65 mlu/l Free Thyroxine (FT4) - 14.1 pmol/l | Triiodothyronine Free FT3 - 4.86 pmol/l Thyroglobulin-TM - 84.2 ng/ml Thyroglobulin Ab - קטן מ - 20 iu/ml מטריד אותי הממצא של ה Thyroglobulin-TM. לא מצאתי בשום מקום הסבר וערכי נורמה לבדיקה זו. אודה על הסבר משמעותן, עד לתור הנקבע לי אצל אנדוקרינולוג (בעוד כשבועיים). האם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה רבה רבה ליאת

לליאת שלום רב, Thyroglobulin הוא חלבון תאי בלוטת התריס. בדיקה זו מיותרת לאנשים שיש להם בלוטות המגן, כי היא חיובית בכל האנשים שיש להם בלוטת התריס. אנחנו משתמשים בבדיקה זו במקרים מסוימים באנשים אחרי כריתת הבלוטה, כדילוודא שאין בגוף רקמת בלוטת התריס. את יכולה להיות שקטה, הבלוטה שלך עובדת תקין. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

24/03/2010 | 21:42 | מאת: ליאת

שלום רב! בהמשך לפנייתי, בוצע לי אולטרסאונד בבלוטת המגן. ממצאים: בלוטת התריס בגודל תקין, לא הודגם ממצא מוגדר. ווסקלוריזציה תקינה. בלוטת לימפה בודדת בצצואר שמאלי תחתון באורך כ - 14 מ"מ ורוחב עד 5 מ"מ עם הילוס וצורה תקינים. אני לתומי חשבתי שהתוצאות תקינות וכשרופא המשפחה אליו הלכתי שאל לגביהם כי הוא צריך להיכנס לאינטרנט בשביל לשלוף את הבדיקה, עניתי לו שתקין. היום, כשהלכתי לרופא ריאות להמשך בירור לגבי קוצר הנשימה שלי, הוא ראה את הפיענוח ואמר שיש לראות אנדוקרינולוג דחוף ולפי דבריו, כאשר בלוטת לימפה הינה מעל 1 ס"מ יש מקום לשאול שאלות.... במיוחד כאשר התירוגלובולינים מוגברים (84.2). כשביקשתי יותר מידע, טען (בצדק) כי זו אינה מומחיותו והפנה אותי לאנדוקרינולוג. אני בלחץ... ממש בלחץ... במיוחד בגלל החג המתקרב וחוסר הוודאות. אני גם ממש לא מרגישה טוב, חלשה, עייפה, כפות ידיים נפוחות, קוצר נשימה, חוסר ריכוז .... אודה אם תוכלו, ולו במעט, לתת לי כיוון לגבי הממצא ולמה מחשיד, כמו גם המלצה להמשך בירור. תורים לאנדו לפני החג ממש לא בנמצא ואני כבר חשבתי או ללכת לפרטי או להתיישב במכון האנדו עד שיקבלו אותי... תודה רבה מראש וסליחה על האורך....

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס