פורום טיפול בסוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
סוכרת היא מחלה מטבולית המתאפיינת בריכוז גבוה של גלוקוז בדם ובשתן. בלטינית שם המחלה הוא Diabetes mellitus ומשמעותו: "שתן מתוק". ארגון הבריאות העולמי מכיר בשלוש צורות עיקריות של סוכרת: סוכרת מסוג 1 ("סוכרת נעורים"), סוכרת מסוג 2, וסוכרת בהריון שיש להן תסמינים והשלכות דומות, אבל הן בעלות סיבות שונות והתפלגויות שונות באוכלוסייה. כל צורות הסוכרת נגרמות בגלל בעיה כלשהי בייצור אינסולין או בקליטתו. סוכרת ידועה כמחלה שגורמת לסיבוכים בלב, בעיניים, בכליות, ברגליים ובתפקוד המיני. חשוב לדעת שניתן למנוע, או לפחות לדחות, את הופעת סיבוכי הסוכרת בטיפול נכון. בפורום זה נקשיב לך ונסייע לך במתן עצות טובות, בעדכון על תרופות חדשות וטיפולים מתקדמים. .
293 הודעות
280 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפול בסוכרת

בת 51 חולת קרוהן שנטלה לפני 18 שנה קורטיזון 1000מ"ג דרך הוריד במשך 4 שנים לערך בגלל מצב אקוטי של המחלה, התחלה של אימוראן וירידה מקורטיזון כניסה להריון בלתי מתוכנן עם התקן תוך רחמי עליה מטורפת במשקל (שקלתי 50 ק"ג לאחר ההריון כמעט 130 ק"ג היום 106) וקושי גדול בירידה במשקל לחצי דם גבוהים ביותר בהריון נטילת אמלודיפין ולידת חירום בשבוע 34.2 נולדה פגית לחץ הדם ירד קצת מערכים גבוהים אך עדיין נותר גבוה התחלה של טיפול תרופתי בשם וקטור*2+אמלודיפין 5מ"ג. במקביל עליית ערכי סוכרת, עכשיו לאחר סשן של קורטיזון בגלל כאבי קרוהן שוב עלייה משמעותית בערכי הסוכר למרות נטילת 2 גלוקומין ביום בנוסף יש לי בטן נפוחה ומוגזת מאוד+ כאבים עויתיים בלתי נסבלים רופא המליץ על תוספת של גאלבוס פעם ביום מתחילה היום מאוד חוששת גם בגלל הכאבים וגם בגלל ערכי סכרת גבוהים האם צריך להתאשפז במצב כזה ממש ממש פוחדת אני השיבו בהקדם!!!!

למה לא מקבלים תשובה על שאלתי? ראיתי! שיש תשובות לשאלות אחרות על שלי לצערי לא קיבלתי הייתי שמחה לקבל תשובה מהירה!

06/09/2016 | 18:11 | מאת: חני

היי. בת 57. משקל 93. גובה 151. מטופלת באלטרוקסין, ג^נואט ואינסולין קצר (3×16 ) וארוך בלילה (40). לאחרונה הוצאתי את הלחם מהתפריט וניזונה מקטניות, דגני בוקר ושיבולת שועל, אורז מלא ופסטה מקמח מלא. השבוע גם התחלתי להאמן במכון כושר (הליכות ומשקולות). אתמול והיום חוויתי בצהריים היפו קשה של 63 ו 65. מה זה אומר? האם עלי להפחית באינסולין? תודה מראש, חני.

כל הכבוד על כל השינויים! ככל שצורכים פחות פחמימות, צריך פחות אינסולין. אוכל זה כלי נהדר לטיפול בסוכרת. גם פעילות גופנית מורידה צורך באינסולין בדר"כ. העובדה שהיה היפו אומרת שצריך להוריד כמויות אינסולין וכן יש מה לעשות.

האם ניתן לקבל תשובה על שאלתי לפי הכותרת לעיל?

05/09/2016 | 10:43 | מאת: ציפי רוזנר

קבלתי כעת תשובה לבדיקת דם a1c התשובה היא 6 אני לוקחת פעם ביום גלוקומין האם זה סביר?

כן, ובדרך כלל אני ממליצה למי שהוא טרום סוכרת לקחת פעמיים ביום. בנוסף הייתי ממליצה כמובן להתייעץ עם הרופא שלך המכיר את התמונה כולה.

01/09/2016 | 11:46 | מאת: ארנה גרופר

שלום, אכילת דבש יכול להשפיע על רמות גלוקוז בדם? ב תודה, ארנה גרופר

כן בהחלט. דבש זה סוכר ואכן גורם לעליה ברמות הגלוקוז בדם.

לאחרונה "צצים" כל מיני "מומחים" המבטיחים ריפוי מלא של הסוכרת ע"י צריכה של חלבונים בלבד ושימוש בכל מיני ויטמינים למינהם, גם לחולים שמזריקים אנסולין, למרות שהסוכר הממוצע תלת חודשי הינו באיזון מלא, אבקש התייחסות בתודה

זה נכון שדיאטת דלת פחמימות מורידה את תופעות הסוכרת, אך אני לא אוהבת להשתמש במילה "ריפוי סוכרת", כי סוכרת דורשת שינוי באורח החיים באופן קבוע.

11/08/2016 | 13:49 | מאת: מאירה

גילו אצלי סכרת 380 לאחרונה קיבלתי טרגנטה 1 ביום בבוקר + וגלוקומין 3 פעמים ביום ויש לי כאביי שרירים ברגליים מאוד חזקים האם זו השפעה של אחת התרופות אודה לתשובתכם תודה

כאבים בשרירים לא נובעים מתרופות אלו בדרך כלל... האם התחלת גם תרופות נגד כולסטרול?

06/08/2016 | 11:05 | מאת: שלומציון

מה ידוע היום על התרופה הזו?

טרוליסיטי היא תרופה יעילה שעוזרת להפחית רמות גלוקוז, משקל, ובנוסף מאד נוחה כי לוקחים אותה רק פעם בשבוע . ייתכנו תופעות לוואי אך הם עוברים עם הזמן.

06/08/2016 | 11:03 | מאת: שלומציון

השתמשתי בג'רדינס וגרם לי לצריבות קשות בנרתיק. כמובן הפסקתי אתהטיפול

זה יכול לקרות בהתחלה, אך בגלל שזו תרופה מצויינת אני ממליצה לקחת אותה עם d-manose שניתן לקבל ללא מרשם, שעוזר למנוע מקרים כאלה. השילוב הזה מאד מוצלח ומאד ממליצה עליו.

27/07/2016 | 20:13 | מאת: חיים

שלום רב, אני אמור להתחיל מחר טיפול בטרוליסיטי. (עד היום לקחתי בכל יום כדור ג'נואט. לאחר הזריקה אקבל metformin) השאלה, האם הערב לקחת עדיין ג'נואט או כבר להפסיק? אודה לתשובתך

אני ממליצה שתפסיק כי בג'נואט יש גם מטפורמין, וכי בדרך כלל לא לוקחים ג'נוביה וטרוליסיטי ביחד (בג'נואט יש גם ג'נוביה וגם מטפורמין)

היוש, במצב של אי ספיקת כליות כתוצאה מלקחית כדור בשם גלוקומין/ גלוקופאג וחמצת לקטית מטבולית למרות שיש התוויה של התפועות לוואי בעלון הרוקחים, אפשרי לתבוע במצב שכזה אחרי שאדם מסויים נכנס אליו והגיע לדיאליזות וכתוצאה מהתרופה יש פגיעה בתפקוד של הלב ובמסתמים של הלב ופגיעה בכליות ובצקות בגלל פגיעה בכליות ?, אשמח לשמוע דעה בתודה ושבת שלום.

לצערי אינני יכולה לענות או לקחת אחריות על שאלה הקשורה לנושאי תביעות.

03/07/2016 | 15:46 | מאת: רונית

שלום, הסוכרת שלי לא מאוזנת סביבות 200. בעבר התנסיתי בהזרקות אינסולין וזה לא עזר (אפילו בתקופה שלקחתי אינסולין הסוכר בדם עלה לי ל- 300). בנוסף ההזרקה מאוד מאוד קשה לי, אפילו שהמחט קטנה. הרופא רוצה לרשום לי מחדש אינסולין. בדקו לי C-Peptide ומצאו שיש לי 1,000. האם אינסולין יעזור לי? האם אין לי מספיק אינסולין טבעי בגוף? אציין שאני מאוד אעדיף שלא להזריק אינסולין מכיוון שזה עושה לי תחושה מאוד לא טובה...

לפי המדדים שציינת אכן חסר לך אינסולין בגוף, וכהגדרה, אם הסוכר 200 ומעלה- חסר אינסולין. הרבה פעמים אפשר להסתדר בלי להזריק, אך אני לא יכולה לענות לך חד משמעית לגבייך כי אין לי את כל המידע הרפואי, את כל התמונה כולה.

28/06/2016 | 10:26 | מאת: יעלה

שלום, האם יש איסור ליטול גלוקומין למי שאובחן כחולה בשחמת הכבד, כאשר השחמת מאוזנת (תפקודי הכבד כרגע מאוזנים)? בברכה, יעלה

היצרן ממליץ הימנעות כיוון שמחלת הכבד נחשבת גורם סיכון להתפתחות חמצת לקטית במהלך הטיפול בתרופה. עם זאת, המשך השימוש בתרופה בחולי סוכרת עם תפקוד לקוי של הכבד , שחמת כולל , שימש בהצלחה וייתכן שניתן לקשור עם יתרון הישרדותי בחולים שנבחרו בקפידה.

26/06/2016 | 19:55 | מאת: ליבה

אני לוקחת גלוקומין במשך 20 שנה, לוקחת פעמיים ביום, רמות סוכר בחצי שנה אחרונה עלו בבוקר ל-130 ומעלה. A1C- 6.4,יש לי כאבי בטן חזקים מאוד בבטן עליונה וצד ימין האם זה יכול להיות משהו בלבלב וכליה? תוצאות אולטרסאונד תקינות. האם תרופה זו משפיעה לאורך זמן על הכליות? האם יש השפעה של הסכרת גם על ציסטות בשחלות וכבד וכדומה? דלקות בשתן? האם כדאי להחליף את הכדור? משתמשת גם במיקרופירין.

לא נשמע כמו משהו בלבלב או בכליה, לבלב לא בצד ימין, וכאבים בכליה בדרך כלל יורגשו באזור הגב. התרופה משפיעה לטובה על הכליות. אין השפעת סוכרת על ציסטות בשחלות וכבד וכדומה, או על דלקות בשתן. ולא ממליצה להחליף את התרופה, זוהי התרופה המומלצת ביותר.

21/06/2016 | 19:07 | מאת: נורית

קיבלתי מהרופא כדורי Jardiance ולא אמרו לי מתי לקחת. האם בבוקר/ בערב, על בטן מלאה/ריקה?

שלום נורית, אין חשיבות מבחינת בטן מלאה או ריקה ללקיחת הכדור. מבחינת מתי לקחת את הכדור, עדיף בבוקר.

21/06/2016 | 18:54 | מאת: סיגל

מזה שנתיים אני עם ערכי סוכר בצום של בין 93-117. אני בת 51 עם משקל תקין שומרת על דיאטה קפדנית ועושה ספורט ועדיין תקועה עם הערכים הללו. האם מצב זה מנבא בודאות התפתחות של סוכרת? האם לקיחת מטמורפין מומלצת במצב זה והאם יש בה כדי להסיר לגמרי את החשש מהתפתחות סוכרת? תודה

שלום סיגל, לפי הנתונים נראה כי זהו מצב של טרום סוכרת, לכן כן הייתי ממליצה לקחת מטפורמין כדי להפחית סיכויי התפתחות סוכרת (אי אפשר להגיד בוודאות שלא תהיה סוכרת, אך זה יפחית סיכויים בכ-30 אחוז).

21/06/2016 | 14:00 | מאת: יעלה

שלום, בת 62, סוכרת סוג 2 מזה 6-7 שנים, מאוד לא מאוזנת A1C סביבות 9-10, קמה בבוקר עם גלוקוז 200. ניסיתי הזרקה של אינסולין ארוך טווח, ולא רק שזה לא עזר הסוכרת שלי החמירה בתקופה זו. הגעתי לסביבות 50 יחידות של לבמיר לפני כן ניסיתי עוד סוג אחר של אינסולין ארוך טווח שגם לא עבד והסוכר רק עלה. לכן הפסקנו עם האינסולין. הבנתי שיש דבר כזה שנקרא "משאבת אינסולין", ושזה פתרון שמאזן אותך ב- 100%, מכיוון שבכל פעם שיש סוכר קצת גבוה הוא ישר מזריק לדם אינסולין קצר טווח שמוריד את הסוכר תוך זמן קצר של כחצי שעה. התייעצתי עם רופא המשפחה, והוא אמר לי שלא נותנים משאבת אינסולין עד שהמטופל מאוזן קודם לכן. האם זה נכון? אני מאוד הייתי רוצה להשתמש במשאבת אינסולין, כרגע אני מאמינה שזה הפתרון היחיד שיצליח לאזן אותי... אשמח לגלות שהאמירה הזו ש"משאבה נותנים רק למי שקודם לכן מאוזן" היא לא חד-משמעית, ושיש מקרים שבהם ניתן לתת משאבת אינסולין גם אם המטופל לא מצליח להגיע לאיזון לפני השימוש במשאבה. נוטלת כיום: אמריל 3 מ"ג, ג'נוביה 100 מ"ג, ג'ורדיאנס 10 מ"ג. הפסקתי עם הגלוקומין מכיוון שגילו לי שחמת. אודה לתשובתך, יעלה

אפשר להגיע לאיזון גם עם משאבה וגם עם זריקות. כשלוקחים אינסולין ארוך טווח בעצם חסר לך אינסולין קצר טווח כדי לכסות את האוכל. אפשר להשיג את זה בזריקות או במשאבה. מומלץ קודם כל להבין את הסוכרת עם הזריקות, לפני שעוברים למשאבה. מאד קשה להגיע לאיזון עם A1C 9-10 בלי אינסולין קצר טווח. ואגב, גם עם משאבה צריך להחליט כמה להזריק, זה לא עושה הכל לבד..

שלום, לאילו מן המוצרים הבאים אינדקס/עומס גליקמי גבוה מחברו: 1. לחמית חיטה מלאה. 2. לחמית סובין. 3. לחמית שיפון. אבקש מאוד גם לכתוב את האינדקס המדויק לכל אחד מהסוגים. בתודה רבה!

אינדקס גליקמי הכי גבוה זה לחיטה מלאה ואז שיפון ואז סובין (סובין הכי נמוך). חשוב לזכור לשים לב לא רק לאינדקס הגליקמי אלא גם לכמות הפחמימות הנאכלת בארוחה אחת.

31/05/2016 | 15:35 | מאת: MAJER

ד"ר שלום אני לאחר ניתוח לב פתוח וכבר לאחר הניתוח הסוכר עלה בהמשך התייצב ל141 רציתי לדעת בבדיקה עצמית מה ה שיטה בבוקר לפני אחילה ולאחר שינה של 7 שעות מתי לבצע הבדיקה וכמובן בצהרים לאחר אוכל מה מרווחי הזמן והאם נדר צום כל שהוא לפני הבדיקה הידנית בבית בברכה

חשיבות הניטור (בדיקת רמת סוכר עצמית) על פני היממה הם בבוקר לאחר ההשכמה בצום, לפני ארוחות גדולות ושעתיים לאחר סיום הארוחה. ניתן לנטר כל פעם ארוחה אחרת. בנוסף, חשוב מאד שהידיים יהיו נקיות לפני הבדיקה.

13/05/2016 | 17:09 | מאת: הבן

אבי בן 80 החל לסבול לפני מספר שנים מסימני נורופויה עצבית ברגליים. הסוכרת די מאוזנת 120. לפעמים 130. מקפיד על דיאטה ללא סוכר. שתי שאלות. היה מקבל גולקופאג בבוקר וגליבטיק בערב. בשלב מסויים הסבירו שהגליבטיק לא טוב מה גם שהיה גורם לו לירידה חזרה בסוכר וחולשה. עברנו לכדור בוקר כדור ערב של גלוקפאג בלבד. מאז די בפתרומיות 4 חודשים מאז השינוי הזה הופיעו שינויים ביציבות ונוירולוג אמר שזה מהנוירופטיה סוכרתית. האם זה קשור לזה שהפסקנו גליבטיק? האם כדאי לחזור לגליבטיק? זה יעזור לעניין עצירת הנוירופטיה ? שנית האם באמת הגליבטיק גורם נזק לגוף י6תר מהגלוקפאג? תודה.

שלום רב, שינויים נוירופתיים לא קשורים להפסקת הגליבטיק, אם הסוכר מאוזן לא כדאי לחזור לגליבטיק, בנוסף, תרופה זו לא תעזור לעצירת הנוירופתיה, אלא איזון הסוכר יעזור. הגליבטיק אכן גורם ליותר בעיות לעומת הגלוקופאג.

19/04/2016 | 17:17 | מאת: כ.א.

אני לוקחת כדור בבוקר גלאבוס וכדור בערב גלוקומין. בדיקת דם בבוקר 121 ולשלושה חושגשים 6.5. לפני שהתחלתי לקחת כדורים היו התוצאות אותו דבר. האם אני מאוזנת מה לעשות? האםמערכי הסוכר עלו שהתחלתי לקחת כדורים?

לאור הנתונים שמסרת קשה לדעת בדיוק, באופן כללי 6.5 נחשב למצב מאוזן, אם זה המצב נראה שאת יכולה להמשיך כמו שהתנהלת עד כה. חשוב לציין שהתשובה היא כללית ואינה מתייחסת לרקע הרפואי שלך.

19/03/2016 | 09:16 | מאת: יוליאן גרופר

שלום, בו 81 הוגדר כ חולה עם טרום סוכרת לפי הבדיקה A1C-6.1 הסוכר ב צום בין 70-80. מבקש לדעת אם הממתיק טבעי חרש אריטריטול מומלץ להשתמש .ב כבוד רב,יוליאן גרופר

שלום לך, אריתריטול הוא ממתיק ממשפחת הסוכרים האלכוהוליים, כמו סורביטול ומנטיטול ועוד. מחצית ממנו נספג בגוף כסוכר ולכן יש לו השפעה מסוימת על הסוכר. אכילת כמות גדולה ממנו יכולה לגרום להשפעה משלשלת, לנפיחות וגזים. מומלץ לצרוך ממנו במידה במסגרת תזונה מאוזנת

10/01/2016 | 12:06 | מאת: חיהק

שלום! מהי/מהן התרופות החדשות שהוכנסו לסל התרופות 2016? תודה

התרופות שהוכנסו לסל הן: Trulicity Actos Tregludec

07/01/2016 | 07:45 | מאת: משה

ביצעתי את הבדיקות כיוון שרמת הסוכר שלי היתה נמוכה. לעניות געתי בין 60 ל- 70. כיום היא סביב ה -90. בתודה

שלום משה, לפי הנתונים שהצגת נראה שהכל בסדר. אם אין לך סימפטומים ואתה מרגיש בסדר, אין לך מה לדאוג.

05/01/2016 | 08:33 | מאת: משה

בזמנו עשיתי כ- 3 ארוחות מבחן. שתיים של פחמימות ואחת של העמסת סוכר. האינסולין שלי היה מגיע בתחילה לרמה מאוד גבוהה ותוך זמן קצר חזר לנורמה. במקביל, רמת הסוכר היה יורדת אולם לא לרמה מאוד נמוכה שבה כבר לא חשים בטוב. כיום הדבר היחדי ממנו אני סובל הינו לחץ דם גבוה. האם מה שהסבירו לי שהאינסולין אינו קשור לתנגודת איננו הגיוני? בתודה

שלום משה, ראשית כל אשאל למה ביצעת את 3 ארוחות המבחן? האם היו סימפטומים?

03/01/2016 | 09:20 | מאת: משה

אני בן 55. לפני כ- 25 שנה גילו אצלי רמה גבוהה של אינסולין ועשיתי ארוחוות מבחן במרפאת חוץ בבית חולים רמבם. זכור לי שהרופא אמר שיש לי הפרשה מוגברת של אינסולין אולם היא איננה נובעת מתנגודת לאינסולין. ברצוני לשאול האם במשך הזמן ההפרשה המוגברת עשויה לגרום לתנגודת לאינסולין? קראתי שהתנגודת עשויה לגרום לטרשת עורקים ונזקים נוספים. ברצוני לציין שאינני סובל מסכרת. בתודה

שלום משה, מאד מפתיע אותי שהפרשת יתר של אינסולין לא קשורה לתנגודת, כיוון שאחרת זה היה גורם להיפוגליקמיה (סוכר נמוך בדם). יש לחץ דם גבוה? יש טרגליצרידים גבוהים או HDL נמוך? יש סיפור משפחתי לסוכרת? צריך להסתכל על כל התמונה.. בדר"כ תנגודת יכולה לגרום לטרשת עורקים, בגלל זה חשוב להורידה ע"י פעילות גופנית.

27/12/2015 | 08:23 | מאת: פנינה

חולת סכרת 2 מזה 20 שנה. מאוזנת ערכים בצום 90-95. לוקחת ויקטוזה 1.8 אקטוס 30 לנטוס 42 יחידות. לאחרונה חלה עליה גדולה מאוד במשקל הגוף(ללא שינוי בתזונה) משקלי היום 94 ןזאת לאחר עליה של 8 ק"גבחצי השנה האחרונה.בעצם, עם התחלת לקיחת האקטוס החל משקלי לעלות. אני מקבלת את האקטוס מזה חצי שנה. הומלצה לי התרופה החדשה ג'דיאנס, ואני מתלבטת מאוד. מצד אחד אני חוששת לעליה נוספת במשקל ומצד שני אני חוששת לשיבוש הערכים. מה עושים? תודה על תשובתכם בהקדם.(בעבר עברתי סרטן המעי הגס).

השילוב בין אינסולין ואקטוס יכול לגרום לעלייה במשקל, למרות שזה שילוב מנצח. אני מאד מסכימה עם ההמלצה להוסיף ג'רדיאנס כיוון שזה ייתן לך הזדמנות להוריד בכמויות האינסולין ותהיה לך אפשורת להמשיך באיזון עם הורדה במשקל. בהצלחה

19/12/2015 | 21:08 | מאת: גליה

שלום רב אני בת 51 בריאה בדרך כלל. בדיקת סוכר בצום-90, A1C-5.8, קיימת הסטוריה משפחתית של סוכרת מצד האם. לפני שנה בערך עשיתי העמסת סוכר 50 והתשובה הייתה 170 שזה מעט גבוה ורופאת משפחה לא ידעה לענות לי על זה כיוון שהבדיקות בצום אצלי תקינות. אולי תוכלי לומר לי מה אני אמורה להבין מבדיקות אלה? למה A1C 5.8 למרות שאני שומרת על תזונה בריאה ללא סוכר ומשקל תקין ופעילות גופנית?

ההגדרה של סוכרת אחרי העמסת סוכר היא רמה של 200 מג/דל. מכיוון שהתוצאה שלך היתה 170 אין לך סוכרת. המספרים האלה מספרים לנו שאת צריכה להקפיד על פעילות גופנית ולהמעיט באכילת פחמימות.

07/12/2015 | 10:45 | מאת: דניאל

בעקבות אלרגיה חריפה הוזרקה לי לוריד במיון זריקת קורטיזון חד פעמית. מאז, כבר כמעט שבוע,הסוכר בצום הוא מעל 200 במקום עד 140. בן 57. האם הפיך, ואם כן תוך כמה זמן? חן חן לגבירתי.

קורטיזון גורם לתנגודת לאינסולין, כלומר שהאינסולין שקיים לא עובד טוב. אם יש לך סוכרת או טרום סוכרת (אין לך תאי בטא שיכולים להתגבר על התנגודת עם הפרשת אינסולין מוגברת) אז רמת הסוכר בדם תעלה. זה בדר"כ אמור להשתפר אחרי שבוע שבועיים, אך לפעמים הסוכר נשאר גבוה.

19/05/2016 | 22:22 | מאת: ויק

אחרי צום ולפני בדיקות דם איזה ערכים צריכים להיות?

06/12/2015 | 20:19 | מאת: מירי

בת 73 חולה בסוכרת כבר 20 שנה. פחות או יותר מאוזנת . הומגלובין מסוכרר 6. סוכר בצום 105-120. האם התכווצויות שרירים ברגליים שאני חווה בלילות מקושרת לסוכרת?לוקחת מגנזיום ולא עוזר. האם יש טיפול נוסף?

התכווצות שרירים ברגליים יכולה לקרות מסיבות שונות כגון התייבשות, חוסר באשלגן, פגיעה עצבית-נוירופתיה, עומס על השרירים, או לפעמים מסיבות לא ברורות. כמובן שעדיף לדעת מה הסיבה, אך זה לא תמיד אפשרי. באופן רגיל, לפני השינה, מומלץ לעשות תרגילי מתיחה של השוק (תנועת ה"פלקס") שיעזרו משמעותית בהפחתת ההתכווצויות. ההתכווצויות יכולות גם להיווצר מתרופות לטיפול ברמת כולסטרול גבוה (סטטינים), אם זה המקרה יש לשקול שינוי תרופתי ע"י הרופא המטפל.

06/12/2015 | 20:15 | מאת: עדי

הרופא המליץ לי לקחת ויטמין e עבור התכווצויות שרירים ונוירופתיה ורשם לי מרשם עבור evitol 200. המרכיב הפעיל הוא vitamin e acetate. הוא עולה רק 16 שקל.. מה ההבדל בינו לבין ויטמין e של סולגר למשל שעולה 100 שקל? ומה יותר אפקטיבי ופעיל?

לצערי אני לא יכולה לעזור לך עם שאלה זו כיוון שאני לא מכירה מחקירם שהוכיחו השפעת ויטמין E על התכווצות שרירים ונוירופתיה. אם זה עוזר אנא רשמי זאת בפורום כדי שנוכל ללמוד מכך.

02/12/2015 | 20:21 | מאת: רחל

שלום בת 65 מזה מספר שנים מטופלת בתרופות ללח"ד כמו כן ב - GLUCOMIN 850MG פעמיים ביום בגלל רמות סוכר גבוהות בדם. אינני יודעת אם יש אבחנה של סכרת, כי רמות HB A1C אצלי לא עלו אף פעם מעל 6.10 אף שרמות הסוכר בשנים האחרונות עלו ובשנה האחרונה הגיע לקרוב ל - 200 בדיקת דם עדכנית: GLUCOSE 194.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.........)* HB A1C(%) 6.10 % ( 4.00- 5.70) (.........)* HB A1C(MMOL/MOL) 44.00 MMOL/MOL( 20.00- 39.00) (.........)* TRIGLYCERIDES 229.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)* 1. האם רמות סוכר קרוב ל 200 כאשר HB A1C 6.10 זו עדיין אבחנה של סכרת? 2. מה ההסבר לפער בין הגלוקוז הגבוה ל-HB A1C שיחסית אינו גבוה? 3. האם לדעתך נדרש טיפול נוסף/אחר בסוכר לאור כך שעדיין רמות גלוקוז גבוהות? הסיכון הוא ברמות סוכר גבוהות או רק כאשר זה בא ביחיד עם HB A1C גבוה? 4. הכולסטרול תקין, אך הטריגלצרידים גבוהים, מה ההסבר לזה? והאם זה קשור איכשהו לסוכר? ומה ניתן לעשות בכדי להוריד את זה ספציפית? תודה רבה

ממה שאני רואה ה A1C הוא 10.6 ולא 6.10, כלומר הסוכרת היא לא מאוזנת ודורשת טיפול דחוף. רמת סוכר של 194 קשורה להמוגלובין A1C שהוא 10.6, טריגליצרידים גבוהים ותנגודת לאינסולין, המראה סוכרת לא מאוזנת. כאשר רמות הגלוקוז ירדו לנורמה, שאר המדדים ישתפרו בהתאם. בהצלחה!

28/11/2015 | 08:25 | מאת: מוטקה

אני סובל מסוכרת ומטופל בשני כדורי גלוקומין ביום.לאחרונה במהלך ריצה מעל 10 קמ,מופיעה תופעה של עיפות שרירים מה שמכונה "קיר" עד כדי חוסר יכולת לסיים את הריצה..כיצד אפשר להתמודד עם התופעה ?

הסימפטומים אותם אתר מתאר מתאימים לתופעות לוואי של לקיחת תרופות לכולסטרול - סטטינים.

23/10/2015 | 09:12 | מאת: חוה

מזה מספר חודשים אינני מרגישה את קצות האצבעות בכפות הרגליים. בדיקת עצבית הראתה שיש פגיעה קלה בעצבים במקום זה. אני מטופלת בגלוקומין ובג'נוביה והסוכר המסוכרן שלי הוא 6.8. מה עושים? האם המצב הוא בלתי הפיך? איך עוצרים את התופעה. תודה

כאשר הסוכרת מאוזנת והמדד עומד על 6.8 נדיר שתופיע נוירופטיה עצבית. מומלץ לעשות בדיקת EMG ולקבוע תור לנוירולוג כדי לברר האם הפגיעה העתבית היא מסוכרת או דבר אחר.

13/10/2015 | 10:17 | מאת: בחור שמן קצת

האם אני יכול להשתמש בתרופה זו לצורך הרזיה

שלום, אקרבוז אינה משמשת בד"כ כתרופה לירידה במשקל למרות שיכולה להיות לה השפעה מועטה בכיוון זה. אם אין לך סוכרת יש תרופות אחרות יותר יעילות כמו Xenical ו- Saxenda.

11/10/2015 | 11:48 | מאת: ליהי

שלום רב! לבני בן ה-15 רמות סוכר מעט לנורמה 97-108 HGA1C=6.1 עם השערה לסכרת מודי? אנו משתדלים מאוד להקפיד על התזונה ושאלתי היא מה צריך להוביל אותי בבחירת מוצרים כמות הפחמימות או כמות הסוכרים? לדוגמא בחלב סויה יש פחות פחמימות מחלב רגיל אבל יש בו סוכר שאין בחלב רגיל אז איזה חלב עדיף? אנו קונים רק לחם שיפון/מלא אך ראיתי שיש לחמים מלאים שיש בהם יותר פחמימות מלחם לבן מה הסיבה והאם עדיף לי הלחם המלא עם היותר פחמימות על הלחם הלבן עם הפחות פחמימות שהן מן הסתם פחמימות פשוטות? בממתקים האם הבחירה צריכה להיות להיות לפי כמות הפחמיות או לפי כמות הסוכרים? תודה רבה

שלום, אבחון סוכרת מודי אינה יכולה להיעשות רק לפי רמות הגלוקוז. אני מציעה לפנות לדיאטנית המתמחה בסוכרת ולקבל יעוץ פרטני.

24/09/2015 | 17:35 | מאת: אורית

שלום רב. בעלי חולה סכרת נעורים. לוקח אינסולין קצר וארוך טווח. בשבוע שבועיים האחרונים כפות רגליו התנפכו. ממה זה נובע ומה עליו לעשות ? תודה

שלום, ישנן סיבות רבות לנפיחות ברגליים חלקן חמורות וחלקן לא. מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהיבדק.

07/09/2015 | 18:14 | מאת: חגית

שלום רב אני בת 55 שוקלת 56 ק"ג גובה 172 נוטלת תרופה אולנזפין מידי ערב בבדיקות מעבדה לפני 3 חודשים סוכר בצום 122 A1C 5.6 בבדיקות מעבדה מאתמול סוכר בצום 119 A1C 5.6 האם זה מעיד על טרום סוכרת והאם עלי להתחיל בטיפול תרופתי ואיזה? לציין שאני עושה פעילות גופנית מידי יום שומרת על דיאטה ונמנעת מסוכרים. בתודה מראש

שלום לפי הנתונים נראה שיש לך טרום סוכרת ואולנזפין מאיץ תהליך זה. דיאטה וכושר חשובים למניעת התהוות סוכרת, דבר שאת כבר עושה. יש להתייעץ עם רופא לגבי לקיחת מטמורפין שעוזר לטרום סוכרת ומניעת ההתקדמות לסוכרת.

05/09/2015 | 18:33 | מאת: Nadi

רוצה לדעת על האינסולין החכם האם קיים בשוק התרופתי ניתן להשיג

שלום, האינסולין החכם טרם הגיע לשוק התרופות, כולנו מחכים לזה.

05/09/2015 | 08:15 | מאת: שירן

שלום, בעלי בן 33 אמא שלו עם סכרת מגיל 30 ומשהו ומזריקה אינסולין, אבא שלו מגיל 65 לוקח גלוקופז. הערך של הסוכר של בעלי בבדיקת דם היא 100, מה ניתן לעשות כדי למנוע שיהיה לו סכרת בעתיד?

שלום, בעלך בסיכון גבוה לקבלת סכרת, אך יש אפשרות למנוע או לעכב את הסכרת ע"י תזונה נכונה, דיאטת דלת פחמימות, פעילות גופנית של 150 דק' לשבוע ולקיחת כדורי מטמורפין שהוכיחו את עצמם כמאד יעילים ובטוחים.

17/08/2015 | 18:22 | מאת: אילנית

שלום רב קניתי לחם קל דגנים עם הסמל של האגודה הישראלית לסוכרת אבל ברכיבים רשום שמכיל דקסטרוזה שאסור לחולי סכרת,איך זה מסתדר והאם מותר לאכול מהלחם? בתודה

שלום רב, החותמת של האגודה לא בהכרח אומרת שאין בכלל סוכר בלחם. זה פשוט מצביע על כך שכמות הסוכר היא נמוכה מלחמים אחרים. שום דבר בסוכרת אסור לחלוטין. זה הכל עניין של מודעות וכמויות. אם את מנסה לקצץ בפחמימות אז אולי פרוסה אחת במקום שניים. תוכלי להתייעץ עם דיאטנית. בהצלחה.

14/08/2015 | 10:27 | מאת: חנה

שלום רב איזה בדיקה יותר מאבחנת סוכרת , בדיקת סוכר בצום או A1C? בתודה

שלום רב, גם בדיקת סוכר בצום הגבוה מ 126mg/dL (בשתי הזדמנויות נפרדות) או A1c שווה או גדול מ 6.5% יכול לשמש כדי לאבחן סוכרת. בדרך כלל אם A1c הוא גבוה, גם הסוכר בצום גבוה, אך יש מקרים שהסוכר בצום תקין אבל ב A1c יכול להיות גבוה כי הסוכר יכול לעלות אחרי האוכל. ובכל מקרה, בשתי ההגדרות חשוב לטפל.

12/08/2015 | 17:42 | מאת: שמעון

שלום רב קראתי שכפית קינמון ביום יכולה לאזן סוכר בדם. האם זה נכון והאם מומלץ ? כרגע יש לי טרום סוכרת בתודה מראש

שלום שמעון, על פניו לקינמון יש את היכולת לעזור בהפחתת הסוכר, אבל עלול לעזור בכמויות מאוד מאוד גדולות. אני מציעה להתמקד בהפחתת כמות הפחמימות בתזונה והגברת הפעילות גופנית לפחות 150 דקות בשבוע. בהצלחה.

04/08/2015 | 11:41 | מאת: שמיל

שלום . לפני כ 4-5 חודשים התחלתי טיפול בטרגנטיה, כעבור זמן קצר היתה השפעה רעה על כל הגוף חולשה, יאוש, זיקנה מוקדמת הרגשה "שנגמרה הבטריה" כמו כן תחושת רעב תמידית אני בן 58 .בבדיקות הראה המכשיר ערכים סביבות 195 170 .מה ש"העיר" אותי בסופו של דבר היה הופעה של אודם ברגליים מהברך למטה שגרם לי להפסיק לקחת טרגנטיה .כעבור כ 4 ימים נעלמה האדמומית ברגליים ומיום ליום השתפר מצבי הגופני פיסי ומנטלי .כאשר עד לפני תחילת הטיפול בכדור זה קיבלתי ג'נוביה וערכים היו בסביבות 110-120 . חשוב לי לציין בעיקר את ההשפעה הקשה שחשתי בכל התקופה ולצערי לא קישרתי אותה לכדור , עכשיו ללא תרופה .במעקב עד כה תוצאות בדיקות יומיות טובות. אשמח אם זה יגיע למשתמשי ונותני התרופה שיהיו מודעים ויזהירו מהשלכות הטרגנטיה

אדאג להעביר את המידע לBI החברה המשווקת בישראל

01/08/2015 | 22:11 | מאת: אליק

שלום רב,האם ניתן לשלב GLP 1 (ויקטוזה ) עם DPP4 כשיעילות הויקטוזה פחתה ?? תודה

יש כמה מחקרים שמראים שניתן לשלב בין שתי תרופות אלה אבל זה אינו מאושר. המחקרים מראים שהשילוב אינו מזיק אך גם לא עוזר.

שלום ,האם אלה ערכים תקינים?

גלוקוז 109 אחרי צום אינו סיבה לדאגה כל עוד זו אינה תוצאה שחוזרת על עצמה לאורך זמן. במידה והתוצאה חוזרת על עצמה, יש סיבה לדאגה ואני ממליצה על דיאטה דלת פחמימות ופעילות גופנית.

20/07/2015 | 00:54 | מאת: רינה

שלום רב, אני בת 43. לאחר ביצוע בדיקת דם התקבלה התוצאה: glucose(b) 102 HbA1C 5.1 מה פירוש התוצאה? האם זה מעיד על סוכרת? אם כן, מהן ההמלצות לטיפול? תודה מראש

31/07/2015 | 17:33 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום רינה עם תוצאה כזאת של ההמוגלובין המסוכרר ורמת סוכר גבולית לא הייתי מגדיר זאת עדיין כטרום סוכרת.להמנע מהשמנה ולהרבות בפעילות גופנית זאת הדרך להמנע מסוכרת ומחלות אחרות שבוע טוב

16/07/2015 | 21:04 | מאת: יפית

אני בת 64 מזה כמה שנים חולת סכרת לוקחת 2 כדורי גלוקופז ביום, תוצאות בדיקות אחרונות היו 127 אחרי צום ו a1c 6.4 רופא המשפחה אומר שהכל תקין האם זה נכון אני מודאגת, אני סובלת גם מלחץ דם גבוה ומאפילפסיה

31/07/2015 | 17:39 | מאת: פרופ' משה קרפ

למרות שרמת ההמוגלובין המסוכרר היא 6.4 ,רמת הסוכר בצום גבוהה.יש לבדוק רמות סוכר 2 שעות אחרי ארוחה ,ובמדה שהערכים מעל 140 יש לתת טיפול נוסף שבוע טוב

10/07/2015 | 18:20 | מאת: רפאל שיינקר

שלום, עשיתי אפליקציה למכשירי אנדרואיד שעוזרת במעקב אחר רמת הסוכר בדם. ניתן להוריד מפה: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dev.sugartracker אני מעוניין בבקשה שרופא יחווה את דעתו על האפליקציה. מה רע? מה טוב? מה חסר?

31/07/2015 | 17:45 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום רפאל לצערי איני מכיר את האפליקציה.יש בישראל מספר חברות שעוסקות במד סוכר רציף :מדטרוניק,גפן מדיקל,דקסקום ןאנימאס במדידת סוכר רציפה משתמשים היום חולים רבים ואין ספק שטכנולוגיה זאת משפרת את איזון הסוכרת שבוע טוב

08/07/2015 | 13:15 | מאת: ארקדי

יש לי סכרת סוג 2 מטופל באינסולין HUMALOG +LANTUS יש לי כליה אחד - השניה מנותחת אך CREATANINE -תקין האם תרופה חדשה לא תפריעה בצורה כל שהוא בתפקוד של כליה?

08/07/2015 | 16:24 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום רב לך.התוצאות מצביעות על תפקוד כליה תקין.בדרך כלל ניתן לקחת תרופות נגד סוכרת מה התרופה עליה אתה מכוון ? בברכה

09/07/2015 | 11:34 | מאת: ארקדי

מתכוון לתרפה חדשה JARDIANCE

28/06/2015 | 15:53 | מאת: דפנה

שלום רב האם שתיית נס קפה עם חלב משפיעה על הסוכר. וכמה כוסות מומלץ לשתות. בתודה מראש.

שלום רב בחלב יש סוכר ולכן מומלץ להקטין בכמות אם אפשר למשל לשתות אספרסו במקום הפוך יש נתונים שקפה יכול לתרום לבריאות למרות הדיעה הרווחת. בכל מקרה לא לשדתות יותר מ 6 כוסות ביום וכמובן מומלץ בלי סוכר בברכה

1 2 3 4 5 6 > ... 6