כבד שומני מאוד עם פוקאל באונה השמאלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

29/05/2016 | 14:29 | מאת: רש

שלום, בן 46 עם עודף משקל 177/97 סובל מעייפות לאחרונה. בבדיקת אולטראסאונד כתוב הכבד בעל מרקם אקוגני-שומני מאוד עם אזורי באונה שמאלית . focal fating sparing . בבדיקת דם טריצליגרידים גבוה מעל 312 (תורשה במשפחה שלי)בנוסף פרטין 299, RBC 5.75 ,HDL 31 , Immu A 414, B12 199, D25 17. שאר התוצאות תקינות. שאלתי היא מה משמעות בדיקת האולטראסאונד והאם מומלץ לבקש מרופא המשפחה כעת MRI? או המשך בדיקות נוספות/אחרות? מעבר לשינוי תזונה ודיאטה. בתודה מראש

חד משמעית מחייב בירור יסודי במרפאת כבד מוזמן אכן CT טריפאזי לכבד או MRI כבד נחוצים

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני