פזילה ,עין עצלה,ורוחק ראיה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

15/01/2014 | 17:50 | מאת: חני

הבת שלי בת 3 ,מגיל שנה החלה לה פזילה בעין ימין,הלכנו לרופא הרופא המליץ על משקפיים וסגירות של העין ל3 שעות כל יום כך זה נמשך בערך שנתיים הפזילה לא השתפרה עדיין קיימת פזילה ,הומלץ לה לעבור ניתוח על מנת שהעין תהיה בזווית ישרה עם משקפיים כי גם עם משקפיים היא עדיין פוזלת. ובנוסף יש לה עין עצלה,האם הניתוח יכול לעזור לעין לחזור להיות לא פוזלת (גם בלי משקפיים)והאם קיימת רטייה ידידותית לילד בגילים הנ"ל...תודה מראש על התשובה

חני שלום! לפני ניתוח לתיקון פזילה יש לטפל בעין העצלה וזאת הן ע"י משקפיים והן ע"י טיפולי סגירה של העין הטובה.רק כאשר העין לא עצלה כלומר הראיה טובה או לחילופין הפזילה מתחלפת, אז ניתן לנתח את הפזילה. שכן הניתוח לא מטפל בבעיית העין העצלה. הניתוח הינו ליישור העיניים תחת המשקפיים ואם יש מרכיב של הפזילה המתוקן ע"י המשקפיים אזי אין לנתחו שכן בהמשך תופיע פזילה החוצה. לשאלתך, ישנן רטיות צבעוניות עם ציורים שונים של חברת נס מדיקל. כל טוב ובהצלחה! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה