שאלה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

12/01/2014 | 18:17 | מאת: רז

שלום לאחותי בכיתה ח' עשו בדיקת ראיה והודיעו שעין אחד רואה 5/10 ועין שני רואה 5/25. אחותי רואה טוב ויושבת מאחורה. מה זה אומר? האם זה משהו מסוכן וחייב טיפול מיידי? לאיזה מחלה זה יכול להיות קשור? האם זה תופעת עין עצלה תודה רבה רז

רז שלום רב, חדות הראיה אינה מקסימלית ועליה להיבדק ע"י רופא עיניים. ייתכן, שמדובר בצורך במשקפיים וייתכן שמדובר בדבר אחר. אם לא יהיה שיפור בחדות הראיה גם עם משקפיים אז אולי ייתכן שמדובר בעין עצלה אך רק על פי המספרים של חדות הראיה בלבד לא ניתן להסיק זאת. בברכה, ד"ר הניה ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה