exotropia לבת 12

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

28/10/2013 | 10:36 | מאת: הדסה

שלום. בתי בת 12. מגיל צעיר ביותר אובחנה כסובלת מ EXOTROPIA בעין שמאל והיתה במעקב במחלקת פזילת עיניים בבי"ח מאיר. ההנחה היא שהתחלשות שרירי העין נוצרה בעקבות מחלת דלקת קרום המוח בה חלתה בגיל של ימים ספורים אחרי הלידה. מגיל 3 עד 8 הסכימה ללכת עם רטיה לשיפור מצב העין, ולא נצפה שיפור משמעותי. בגיל 9 היא הפסיקה לשתף פעולה ומאז לא מטופלת בנושא. כיום מרכיבה משקפיים בשתי העיניים. מספר 2.5 עם צילינדר. העין ממשיכה לברוח החוצה לעתים קרובות. בהתיעצות עם רופאה מומחית הוחלט שלא לגשת לניתוח בשלב זה. האם יש טיפול שהוכח כיעיל בגיל זה ויכול לפתור את בעיית הפזילה? אם כן, היכן מבוצע? תודה

שלום רב, טיפול הנוירוויז'ן הוא טיפול בעין עצלה המשפר את איכות הראיה, חדות הראיה והראיה המרחבית והניגודית. הטיפול לא נועד לשיפור פזילה אך פעמים רבות, העיניים מתחילות לעבוד ביחד ובכך הפזילה פוחתת. בברכה, ד"ר ליכטר

להדסה שלום! ניתוחי פזילה מבוצעים ע"י רופאי עיניים מומחים לילדים ופזילה (כולל גם בביה"ח מאיר). את מציינת שלביתך משקפיים 2.5 והשאלה אם מדובר במינוס או פלוס. כלומר תיקון לרחוק או לקרוב. שכן, משקפייםן לקוצר ראיה (מיופיה) יכולים לעיתים לתקן נטיה לפזילה החוצה. יתכן שאם מדובר בקוצר ראיה שהוא גדל וע"כ תת תיקון יכול לגרום להתגברות הנטיה לפזילה. לסיכום, אני ממליצה על ביצוע בדיקה ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ להעריך הצורך בהחלפת המשקפיים ובניתוח. כל טוב! ד"ר רונית יגב

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה