פזילה/ עין עצלה?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

04/10/2013 | 17:09 | מאת: תומר

שלום רב עברתי ניתוחים לפזילה בגילאי שנה וחצי ושתיים עשרה. כיום, לקראת גיל שלושים, אני חש בכאבים בעיניים ונראה כי הפזילה חזרה, ומתרחשת בעיקר בעייפות - זאת לפי רופאת עיניים. אני לא בטוח מה יש לי, ואיני יודע אם זו עין עצלה או פזילה. בנוסף, אני חש בכאבי עיניים לעיתים קרובות. אשמח לשמוע את דעתכן המקצועית. תודה תומר

תומר שלום! אתה מתאר נטיה לפזילה המתבטאת בעת שאתה עייף. עין עצלה זה ראיה ירודה בעין למרות תיקון אופטי (דהיינו משקפיים). לא צינת האם אתה מרכיב משקפיים ובאם כן מה המספר; שכן תיקון אופטי יכול להקטין את הנטיה לפזילה. לסיכום, עצתי לך היא להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לפזילה ע"מ לאבחן במדויק את הבעיה ואת הדרך הטובה ביותר לפותרה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

05/10/2013 | 17:29 | מאת: תומר

ד"ר יגב רונית שלום תודה רבה על תשובתך והתייחסותך. אני כן מרכיב משקפיים, מספרים 5 ו 2. לעיתים אני מרגיש ראייה ירודה, מעורפלת מעט. לפני כשנתיים החלפתי מספר במשקפיים ומשם הכל התחיל. הלכתי לרופא עיניים לאחר מספר חודשים והוא אמר לי לשנות מספר. עדיין ישנם כאבים ולפרקים טשטוש בראייה. אולי באמת כדאי שאלך שוב לרופא/ רופאת עיניים בכדי לברר את מהות הבעיה. תודה תומר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה